Sat. Dec 21st, 2024
A legfinomabb Kakaós csiga – Gábor a Házi Pék

Ebbe a videóban egy olyan kakaós csiga receptet hoztam el nektek, amely a régi idők ízeit eleveníti fel, gyerekkorunk kisiskolás időszakát. Az íz igazán mennyei, a tészta ismét nagyon könnyed, amit tökéletesen egészít ki a finom kakaós töltelék.

További receptekért ajánlom a weboldalam felkeresését:
https://gaborahazipek.hu/

További információkért pedig Facebook oldalam:
https://www.facebook.com/gaborahazipekhivatalos

A recept írott formája:

TangZhong:
BL55 Finomliszt: 40g
Tej: 240ml

Tészta:
TangZhong: Teljes mennyiség
BL55 Finomliszt: 600g
Friss élesztő: 30g, vagy szárított: 9g
Só: 6g
Cukor: 78g
Sertészsír: 30g
Vaj/Margarin: 40g
Tojás: 1 egész + 1 sárgája
Tej: 120ml

Kakaó töltelék:
Holland kakaópor: 40g
Cukor: 160g

Szükséges még egy kevés zsír a kenéshez.

Az elkészítés menete:
1. TangZhong keverék készítése, a hozzá járó liszt és tej összemelegítése a videón bemutatott formában.
2. TangZhong keverék szobahőmérsékletűre hűtése. További infók (tárolás, eltarthatóság) a videóban.
3. Tészta dagasztása a zsiradékok utólagos hozzáadásával.
4. Tészta érés: 50 perc
5. Tészta nyújtása, vízzel való spriccelése/kenése, a kakaós töltelék elosztása a záródásnak egy 2cm széles sávot kihagyva, majd a tészta feltekerése, a felső és oldalsó felület zsírral való átkenése, a csigák felvágása, sütőlemezre, sütőkeretbe, vagy magas falú tepsibe helyezésük a videós bemutatás szerint, majd a tetejük zsírral való bekenése.
6. Kelesztés: 35-55 perc
7. Sütés: 190C°-ra előmelegített száraz légterű sütőbe kell behelyezni alsó-felső sütési módban. A sütési idő, külön, egymástól kellő távolságokra elhelyezett csigák esetén 19-22 perc, ha viszont egybe vannak kelesztve, akkor 25-30 perc.
8. A szétbontás után porcukorral megszitálva tálaljuk.

A videóban felhasznált zene forrása:
Song: Musical Bakery - In Da Hood (No Copyright Music)
Music provided by Tunetank.
Free Download: https://bit.ly/3eMHsy4

Video Link: https://youtu.be/93tW9diWPYM

Related Post