Tue. Jun 18th, 2024
A Leghírhedtebb Nácik, Akikről Nem Hallottál

Csatlakozz te is a csatorna tagjaihoz és akár részt vehetsz egy videó elkészítésében is! 👉 https://www.youtube.com/c/tizeslista/join

Próbáld ki te is a Rackhost-ot most 3.000 Ft kedvezménnyel, de siess, mert csak az első 100 regisztrálónak jár az ajánlat! https://www.rackhost.hu/referral/coupon?code=TQCHMAzD />
Instán is fent vagyunk:
https://www.instagram.com/tizeslista/
Tízes lista Facebook: https://www.facebook.com/tizeslista/

Adolf Hitlert mindenki ismeri, de kik voltak még azok a magas rangú tisztek és hivatalnokok, akik nélkül nem juthatott volna el odáig a náci rezsim, ameddig végül tette. Vagyis kik voltak Hitleren kívül a legnagyobb náci háborús bűnösök?

0:00 Intro
0:24 Joseph Goebbels
Joseph Goebbels ugyan közvetlenül nem is gyilkolt zsidókat és nem követett el más háborús bűnt se, mégis közvetve mindenből bőven kivette a részét. Ő volt ugyanis a náci propaganda mozgatórugója.

2:20 Oskar Gröning
Oskar Gröning kezéhez viszont már közvetlenül is tapad vér. Göring 14 éves volt, amikor csatlakozott a Hitlerjugendhez, ahonnan ballagás után az SS-hez csatlakozott, 1942-től pedig az auschwitzi koncentrációs táborba került, ahol elvette a zsidók pénzét és félretette azt a rezsimnek.

4:07 Heinrich Himmler
Heinrich Himmler egy középiskolai tanár fia volt, aki az elsők között csatlakozott a szélső jobb oldali félkatonai szervezethez és 1923 novemberében részt vett Adolf Hitler sikertelen müncheni puccsában is.

5:24 Ernst Kaltenbrunner
Ernst Kaltenbrunner a brutális módszereiről, és több ezer hadi- és politikai fogoly kínzásáról és meggyilkolásáról vált ismertté. Kaltenbrunner a II. VH. alatt a Birodalmi Biztonsági Főhivatal, röviden RSHA vezetője volt.

6:51 Rudolf Hess
Rudolf Hess Goebbelshez hasonlóan csak közvetetten vett részt a szörnyűségekben, de szintén kulcs szerepet játszott. Ő volt ugyanis Hitler helyettese.

8:03 Reinhard Heydrich
Reinhard Heydrich Himmler főhadnagya volt az SS-ben és emiatt már sejthetitek is, hogy jelentős szerepe volt a holokauszt megszervezésében a II. VH. elején.

9:57 Adolf Eichmann
Adolf Eichmannnak kellene talán a leghírhedtebbnek lennie az összes közül, mivel őt tartják a végső terv egyik fő kitalálójának. Eichmann 1932 novemberében csatlakozott az SS-hez, aminek tagjaként részt vett a rendfenntartásban, a hírszerzésben és Hitler antiszemita politikájának érvényesítésében.

Források: https://pastebin.com/uxJuYsh4

Intro zene: https://motionarray.com/royalty-free-music/full-of-inspiration-862093/

Zene a videó alatt: https://audiojungle.net/item/stylish-lounge/24427610

Outro zene: Cold Funk - Funkorama by Kevin MacLeod is licensed under a Creative Commons Attribution license (https://creativecommons.org/licenses/...)

Szöveg: Zoltán Eszter
#náci #történelem #tízeslista

Related Post