A szicíliai maffia egyik legkeményebb bérgyilkosa | Giuseppe Greco története

Giuseppe Greco nevét a mai napig nem lehet kimondani anélkül, hogy a szicíliaiak ne kapnának egy kisebb pánikrohamot. Ez nem is csoda, hiszen ő volt a maffiabirodalmak történelmének egyik legprofibb és egyben leghalálosabb bérgyilkosa, aki a második maffiaháborúban nem egy emberrel végzett. A Corleonesi család hű szolgájaként elvileg nagyjából 300 emberrel végezhetett kötelességtudóan, ami nemcsak helyben tette hírhedté, hanem az egész világon.

Próbáld ki te is a Rackhost-ot most 3.000 Ft kedvezménnyel, de siess, mert csak az első 100 regisztrálónak jár az ajánlat! https://www.rackhost.hu/referral/coupon?code=TQCHMAzD />
Instán is fent vagyunk:
https://www.instagram.com/tizeslista/
Tízes lista Facebook: https://www.facebook.com/tizeslista/

0:00 Intro
0:46 Scarpuzzeda

Annak ellenére, hogy Giuseppe Greco milyen hatékonyan dolgozott és miket vitt véghez róla relatíve kevés szó esik a többi nagy maffiózóhoz képest, de ezt most kicsit bepótoljuk. A maffia történelmének egyik legvéresebb bérgyilkosa 1952-ben született egy Ciaculli nevű kisvárosban.

3:35 Módszerei

Giuseppe Greco ugyan a maffia utasítására tette el láb alól a legtöbb áldozatát, de ne higgyétek, hogy ne élvezte volna a munkáját. Sőt nem egyszer fordult elő, hogy ott folytatta a dolgokat a szabadidejében, ahol a melóban abbahagyta és teljesen véletlenszerűen meggyilkolt embereket. Sőt hacsak tehette meg is kínozta őket pusztán szórakozásból.

4:58 A második maffiaháború

Bár Giuseppe Greco mindig is a maffia elszánt gyilkoló gépe volt, az úgymond karrierének igazi fénypontja mégis a második maffiaháború volt. Ekkor tört fel igazán a ranglétra tetejére és ekkor kapta meg a már említett saját csapatát. No meg persze nem utolsósorban a második maffiaháború alatt hajtotta végre a leghírhedtebb bűncselekményeit is.

9:09 Leszámolás és vég

A második maffiaháború a szervezeten belüli harcokon túl arról is elhíresült, hogy a maffiózók gyakorlatilag nyíltan felvették a harcot az állammal is. Nem egy ügyész és politikus esett áldozatul a maffia haragjának, amire korábban nagyon ritkán volt példa. Sőt csak akkor végeztek ki hatósági alakokat, ha már tényleg semmilyen más megoldási lehetőség nem maradt.

Források: https://pastebin.com/T5K2cpTa

Zene a videó alatt: https://audiojungle.net/item/stylish-lounge/24427610

Outro zene: Cold Funk – Funkorama by Kevin MacLeod is licensed under a Creative Commons Attribution license (https://creativecommons.org/licenses/…)

Szöveg: Hatvani Bence

#maffia #bérgyilkos #tízeslista