Egy régi klasszikus sütemény, téli hidegben, teával fogyasztva. Ugye ti is megsütitek?
Hozzávalók:
50 dkg ARANYKALÁSZ finomliszt
30 dkg MILFINA vaj
10 dkg porcukor
1 db GOLDLAND tojás
1 csomag BELLA sütőpor
1 dl MILFINA tejföl 20%
60 dkg GRANDESSA sárgabaracklekvár
30 dkg HAPPY HARVEST darált dió
20 dkg porcukor
20 dkg CHOCEUR étcsokoládé maltittal
1 tk MILFINA vaj
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a porcukrot és a tojást, és összedolgozzuk a tésztát. Annyi tejfölt adunk hozzá, amitől lágy, de ruganyos lesz. Négy részre osztjuk és 20 percig pihentetjük.
Az első adag tésztából lisztezett deszkán kb. 25×35 centis téglalapot nyújtunk, amit egy sütőpapírral bélelt tepsibe simitunk. Megkenjük a lekvár egyharmadával és megszórjuk a porcukorral elkevert dió harmad részével. Újabb réteg vékony tészta következik, majd a lekvár és a cukros dió második harmada, amire ismét egy réteg tészta-lekvár-dió réteg kerül. A tetejére borítjuk az utolsó réteg tésztát, amit alaposan megszurkálunk villával. 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit a tepsiben pihenni, majd egy határozott mozdulattal megfordítjuk és eltávolítjuk róla a sütőpapírt. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A csokimázhoz a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk és adunk hozzá egy diónyi vajat is, hogy szép fénye legyen. A csokimázt a kihűlt zserbóra csorgatjuk és egy spatulával szépen egyenletesen elsimítjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni és csak akkor szeleteljük, ha a csokoládé teljesen megszilárdult. Ez a zserbó másnap a legfinomabb.
The guidance from government is that every pupil should be tested three times in the…
Voting has begun in remote parts of Australia for the country's Federal Election. High on…
🇬🇧BRIT Reacts To A DAY IN THE LIFE AT AN AMERICAN HIGH SCHOOL! If You…
Did you hear? The Federal Reserve Bank (privately owned and not a government institution) has…
au small finance Bank https://leads.banksathi.com/?h=RkVJQW5SWjJCeHJORmlJUVN4QVM5UT09