Tue. Jun 18th, 2024
Aki nem dolgozik, menjen elmegyógyintézetbe? - Partizán Filmklub XI.

A Partizán Filmklub vendége ezúttal Gulyás Márton volt, vele beszélgettünk Sohrab Shahid-Saless Ordnung (1980) című filmjéről, amelyet a filmklub legútobbi alkalmával vetítttünk.

Miért hátráltatja a bérmunkakényszer és más erőszakformák megértését a pszichológiai beszédmód divatja? Hogy reagáltak a magyar nézők egy olyan ember történetére, aki magyarázkodás nélkül egyszerűen megtagadja a munkavégzést? A normatív szabadidő élvezetének is a munka a feltétele? Mi a német politikatörténeti kontextusa Herbert, a főszereplő döntésének? Mit jelent, hogy Herbert minden vasárnap reggel azt kiabálja az utca közepén, hogy keljünk föl? Lehet-e újra szerepe a televíziónak szerzői filmek támogatásában?

Ha pedig a beszélgetés meghozta a kedved, hogy részt vegyél egy vetítésen és magad is hozzászólj a filmekhez, gyere el a SZABADIDŐ ciklus záróvetítésére június 12-én 19 órára a Partizán Filmklub eseményére az Eötvös10-be, ahol a film mellé egy kiadványt is kapsz, amely összefoglalja, hogy mit jelentett számunkra és a podcast néhány vendége számára a SZABADIDŐ program! Részletek: https://www.facebook.com/events/7701319923237349

Támogasd te is a Partizán munkáját!
https://csapat.partizanmedia.hu/fundraising/partizan/

Nézd, olvasd, hallgasd - minden péntek reggel:
https://pentekreggel.hu

A Partizán Podcast oldalait itt találod:
RSS: https://rss.com/podcasts/partizanpodcast/
Facebook: https://www.facebook.com/partizanpodcast/

A Partizán videóit itt tudod megnézni:
https://www.youtube.com/c/@Partizanmedia

További támogatási lehetőségekről bővebben:
https://www.partizanmedia.hu/tamogatas

Related Post