Almáspite recept - elkészítés - sütés - nyújtás
Kiemelt recept
adag
Hozzávalók
50 dkgfinomliszt
25 dkgmargarin
10 dkgporcukor
2 dbtojás
0.5 csomagsütőpor
7 nagy dbalma
fahéjízlés szerint
1 csomagvaníliás cukor
15 dkgcukor
Elkészítés
A tálba összekeverjük a lisztet a sütőporral.
A lisztbe belemorzsoljuk a margarint, porcukrot, tojásokat és összegyúrjuk.
A tésztát meglisztezzük, hogy ne ragadjon. 2 részre osztjuk.
Egy másik tálba belereszeljük az almákat, és hozzáadjuk a kristálycukrot (a cukor mennyiségét az alma savanyúsága is meghatározza, ha az alma savanyúbb, több cukor is mehet bele). Összekeverjük.
Az almából kinyomkodjuk a levét (mert különben a tészta elázna), hozzáadjuk a fahéjat, vaníliát.
Az egyik tésztánkat kisodorjuk, tepsi aljába elhelyezzük (a tepsit nem zsírozzuk!), és egyenletesen elosztjuk az almát. Kisodorjuk a másik tésztánkat is, és befedjük vele az almánkat.
Villával megszurkáljuk a tészta tetejét, hogy sütés közbenfel ne hólyagozzon.
Előmelegített sütőben közepes hőfokon aranybarnára sütjük. Még forrón megszórjuk vaníliás cukorral.
Sütés hőfoka:160 °C
Sütés módja:alul-felül sütés
Tepsi mérete:30x25
Sűtés ideje:20 perc