Tue. Nov 19th, 2024
Almáspite recept – elkészítés – sütés – nyújtás –

Almáspite recept - elkészítés - sütés - nyújtás
Kiemelt recept

adag

Hozzávalók

50 dkgfinomliszt

25 dkgmargarin

10 dkgporcukor

2 dbtojás

0.5 csomagsütőpor

7 nagy dbalma

fahéjízlés szerint

1 csomagvaníliás cukor

15 dkgcukor

Elkészítés

A tálba összekeverjük a lisztet a sütőporral.

A lisztbe belemorzsoljuk a margarint, porcukrot, tojásokat és összegyúrjuk.

A tésztát meglisztezzük, hogy ne ragadjon. 2 részre osztjuk.

Egy másik tálba belereszeljük az almákat, és hozzáadjuk a kristálycukrot (a cukor mennyiségét az alma savanyúsága is meghatározza, ha az alma savanyúbb, több cukor is mehet bele). Összekeverjük.

Az almából kinyomkodjuk a levét (mert különben a tészta elázna), hozzáadjuk a fahéjat, vaníliát.

Az egyik tésztánkat kisodorjuk, tepsi aljába elhelyezzük (a tepsit nem zsírozzuk!), és egyenletesen elosztjuk az almát. Kisodorjuk a másik tésztánkat is, és befedjük vele az almánkat.

Villával megszurkáljuk a tészta tetejét, hogy sütés közbenfel ne hólyagozzon.

Előmelegített sütőben közepes hőfokon aranybarnára sütjük. Még forrón megszórjuk vaníliás cukorral.

Sütés hőfoka:160 °C

Sütés módja:alul-felül sütés

Tepsi mérete:30x25

Sűtés ideje:20 perc

Related Post