Alsómocsolád Egy perc Magyarország

Szállások: http://premiumhotelek.hu

HANG-ZENE-FILM-IDEA: http://studimax.hu
Facebook: https://www.facebook.com/egypercmagyarorszag/?fref=ts
Weboldal: www.egypercmagyarorszag.hu
Névre szóló zenés ajándék: http://bimbam.hu

Alsómocsolád közel 400 lelket számláló zsáktelepülés -- dombok és tavak ölelésében -- Baranya Megye Északi szegletében, a Baranyai hegyháton.

„Mocholay” így nevezték hajdan, már a bronzkorban és a római korban is lakott hely volt. Mocsoládot, mint helységnevet először egy 1294-ből való oklevél említi, mint a Veszprémi Apátság jobbágy faluját. Birtokosai között volt a Bodó, a Perczel és a Sztankovánszky család.

A Perczel családnak köszönhető a Szent András apostol tiszteletére 1836-ban felszentelt római katolikus templom a Sztankovánszky -- kastély, mely arborétum jellegű, hatalmas park közepén áll 1920-ban készült el.

A község utcái, szobrokkal ékesített terei és parkjai tiszták, rendezettek. A szép természeti környezet, a jó levegő, a csend sok vendéget vonz minden évben.

A kirándulni vágyókat a „Virágsűrűben” kialakított Erdei Tornapálya, Tanösvény és Kiránduló-központ várja, a Kölyökfészek erdei iskolában játszva szerezhetnek érdekes ismereteket a diákok. Az Őszi Fény Idősek Otthona, valódi otthont nyújt negyven ember számára.
A Hét Patak Gyöngye Natúrpark közepén fekvő település az Idősbarát-, és az Ifjúságbarát Önkormányzat díj, valamint az Európai Falumegújítási díj büszke tulajdonosa.
Az itt élők vallják:,,Sehol nincs ilyen jó illatú levegő. Itt a virágok szebben nyílnak, a madarak éneke az égig hangzik, a Szent András patak csobogása, az erdő suttogása új és új titkokat mesél a tájról mely szívünknek a legkedvesebb.”