Fri. Nov 22nd, 2024
Az év legjobb receptje: Tüttyölt ratyli – ősi magyar étel, az egész család kedvence

Hozzávalók 4 személy részére:
1 ½ nyersratyli, 1 jókora pese, 2 csobolyó gönyézde (ha lehet, pöcörgősi), 3 csipet ciháta.
Elkészítése: Ízlés szerint murok, pityóka, hagyma, törökbúza, paradicsom, paprika.
A nyersratylit fertály órát posvásztjuk, míg csurmot nem ereszt. Szépen höllyén kipicskázzuk, a nyesedékből apró csulmákat gyúrunk, ezek kerülnek a kosvadtba. Közben a pocadékot megpeccsenjük, a ratylit pedig hagyjuk slottyanni. Tüttyölni csak akkor kezdjük, ha már jó vatyálós. A pesét lesolyvasztjuk, azután már csak töttyentgetjük, mert hamar odakaphat.
Csatlakozzál TE is a csatornánkhoz és jutalmakban részesülhetsz:
https://www.youtube.com/channel/UCm31ZIxkWyBDUJptgpXifHA/join

Vidd magaddal Erdélyt a telefonodban, töltsd le innen az Erdély applikációnkat - Keressétek a Google Play Áruházban vagy az alábbi linken:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tools.szt.traveltransylvania />
Filmjeink elkészítését támogatja:
https://www.facebook.com/dronshop.ro

Kövess minket az Instagrammon is: https://www.instagram.com/erdelyi.tur...
honlapunk: http://traveltotransylvania.hu/
Minden ami Erdély és Székelyföld, a Kárpátok.
Szép utazások, kalandos túrák, Erdélyi városok, falvak.

Related Post