Receptek

Ázsiai FOOD HAUL + kedvenc receptek - kimchi + boba tea + mandu tésztabatyu + bulgogi + kimbap!

Receptek és más infók a leírásban, sajnos nem fért minden el benne így kommentben talájátok majd őket!

0:00 intró
0:27 food haul
14:54 kimchi recept
18:07 boba tea
20:28 mandu
23:44 bulgogi
25:25 kimbap

A termékeket innen vettem/rendeltem - https://azsiabolt.hu/

Kimchi recept:

Előző videóm - https://youtu.be/GN7DZj2uqCM
Kedvenc külföldi kimchi receptem (hasonlít az enyémre, de nem ugyan az) - https://youtu.be/0sX_wDCbeuU

-1 nagyobb fej kínai kel, a vastagabb alsó részét én nem használom
-2-3 csokor kisebb újhagyma
-5-6 sárgarépa vékonyra vágva vagy julienne szelve
-1 nagyobb jégcsapretek vékonyra vágva vagy julienne szelve
-3 ek só (ennek kisebb részét le is lehet mosni róla, mert nekem túl sós lett)

Kimchi paszta, krém:

-20! gerezd fokhagyma
-1 nagyobb darab gyömbér (kb mint egy vastagabb hüvelykujj)
-1 kisebb vöröshagyma
-3 ek szójaszósz
-3 ek halszósz (olaj és extra adakltól legyen mentes, vizes alapú legyen ha szeretnétek hozzáadni)
-120 g koreai chili por/pehely gochugaru (nem erős egyébként, persze csípős, de nem mint a hagyományos változatok) ha nincs akkor sokkal kevés chilivel és fűszerpaprika keverékével lehet helyettesíteni, de ebből valóban kevés kell!
-VÍZ (vízből annyi kell, hogy az aprítógép letudja az egészet pürésíteni, én többször kis adagban tettem hozzá)

Az előkészített kínai kelt lesózom és félre rakom. A többizöldséget is elkészítem. Hogy ha szeretnénk a só egy részét lemoshatjuk, ha nem akkor hozzáadom az előkészített zöldségeket is a kínai kelhez. Ezt félre rakom. Lassan levet enged, ezt ne öntsétek le róla. Elkészítem egy konyhai késes aprítóban a kimchi pasztát/krémet. Egy kesztyűvel összedolgozom ezt a két részt, majd pedig erős (fermentálásre is használható) vastag befőttes vagy csatos üvegbe rakom a kimchiket. Felül 1,5-2 cm szabad területet hagyva. Ez a kimchi és a legtöbb fermentált kaja bizony kifut majd az üvegen túlra, így valami tányért vagy műanyagot kell rakni alá. Lehet sziszegtetni az üveget, de vigyázzatok, mert könnyedén a felgyülemlett gázok miatt az egész konyhát beterítheti a kimchi leve. Fontos, hogy ez a lé ellepje a zöldségeket, ha nem lenne elég nedves akkor kevés sós vízzel pótolható. 6-7 napig szoktam kint hagyni, ekkor már egész savanykás, de az igazi kellemes ízét szerintem 1-2 hónap múlva éri el. De 1 hét után nálm már a hűtőben lakik és onnan folyamatosan fogyasztjuk és használjuk. Az illata erős, intenzív, sokaknak lehet túl sok, így ezen ne lepődejeket meg. Az íze finom, komplex, savanykás, csípős és sós, amiben a zöldségek roppanóssága megmarad.

---

Technika a videóimban:

Kamera: Panasonic Lumix G7 + iPhone xs

Objektívek: 12-60mm és egy 25mm + 30mm F2.3 macro
Mikrofon: Rode VideoMic Me átalakítóval és egy BOYA BY-M1
Állvány: Manfrotto Pixi mini állvány és egy Hama Star 5 állvány

Zene: http://www.epidemicsound.com/

BLOG: https://tunderkert.blog/
INSTAGRAM: https://instagram.com/ritusracz
FACEBOOK: https://goo.gl/w8datb

Online Filmek

Recent Posts

vicces videók, vicces videók 2022, vicces állatok, cicák vicces, vicces állatos videók, cicás videók

Vicces videók Bakik és idióta emberek 2023 legjobb vicces videók 2023 #shorts #vicces #bakik #foryou…

12 hours ago

vicces videók, vicces videók 2022, vicces állatok, cicák vicces, vicces állatos videók, cicás videók

Vicces videók Bakik és idióta emberek 2023 legjobb vicces videók 2023 #shorts #vicces #bakik #foryou…

12 hours ago

Mucsi Zoltán VS Vezető Ádám (made by: Prehistoric Lexikon)

Mivel ez a videó nem éppen Pali csatornájához lett kitalálva, megosztom én! :D

12 hours ago

Karácsony Cape Codon

Amikor egy gyermekkönyvíró egy utolsó karácsonyi vacsorát rendez testvéreivel, mielőtt eladják a családi házat, újra…

12 hours ago