Szeretnéd megtudni, hogyan készíthetsz egy igazán ínycsiklandó sajttal töltött hamburgert? Mizsei Jani most lépésről lépésre megmutatja, hogyan készíthetsz egy tökéletes hamburgert, ami mindenkit lenyűgöz!
Kövesd a részletes útmutatót, és biztosan sikered lesz a konyhában! 🍔⬇️
🍴Hozzávalók🍴
Sajttal töltött burger hús:
4x150 g - GRILL AND FUN marhahúspogácsa
4x40 g - Valley Spire cheddarsajt (akkora téglalapra vágva, ami belefér a húspogácsába)
1 dkg - snidling
Só, ízlés szerint
Kania őrölt feketebors, ízlés szerint
+ kevés Vita D’ore napraforgó-étolaj a sütéshez
Snidlinges cheddaros szósz:
200g - creme fraiche vagy Hazánk Kincsei tejföl
60g - Hazánk kincsei ecetes torma
½ db - friss torma
70g - petrezselyem
15 szem - zöldbors
50g - Milbona kék sajt
3db - Freshona csemegeuborka
Só, ízlés szerint
Kania őrölt feketebors, ízlés szerint
+
a burger összeállításához:
1db - paradicsom
80g - rukkola
8 szelet - Pikok füstölt bacon
4db - Tastino burger zsemle
🍴 Sajttal töltött hamburger recet leírás🍴
A húspogácsát kettészedjük, egy kör alakú, körbefóliázott szúróformába (a fólia tetejét kiszúrjuk, lehúzzuk a forma tetejérő) tesszük az egyik felét, lenyomkodjuk, egy kicsi mélyedést csinálunk a közepébe, hogy a sajtszelet (téglalap) elférjen a húson. Rátesszük a sajtot, majd megszórjuk vágott snidlinggel, és rápréseljük a hús másik felét is, ügyelve arra, hogy a sajt ne lógjon ki sehol. Alaposan rányomkodjuk a felső réteg húst. A pulthoz (vágódeszkához) ütögetjük a betöltött formát, hogy még jobban összeálljon a sajttal töltött húspogácsánk. Ezután óvatosan levesszük a formát a húspogácsáról. Utólag még összenyomkodhatjuk a széleit, hogy biztosan ne folyjon ki sütés közben a húspogácsából a sajt.
Egy teflonserpenyőben erős lángon elkezdjük sütni kevés napraforgóolajon, 2 perc után megfordítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, újabb 2 perc után újra megfordítjuk, megint sózzuk, borsozzuk, majd 1 percig sütjük az egyik, majd 1 percig a másik oldalát is. Mivel a közepében van a sajt, ezért egy picivel gyorsabban elkészül a burgerhús, mint általában. Tálcára tesszük, majd pihentetjük 2-3 percig, és összeállítjuk a hamburgerünket.
A friss tormát megpucoljuk, finom lyukú reszelőn lereszeljük, majd összekeverjük az ecetes tormával. Ezután a csemegeuborkát is ugyanazon a reszelőn lereszeljük, a levét kinyomkodjuk.
A zöldborsot mozsárban összetörjük. A petrezselymet finomra vágjuk.
Az alapanyagokat összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd belemorzsoljuk a kéksajtot, amivel újra alaposan összekeverjük.
A burger zsemlét kettévágjuk, a vágott felét száraz serpenyőben megpirítjuk.
A paradicsomot vékony szeletekre vágjuk, a bacon szeleteket melegebb serpenyőben megpirítjuk, és összerakjuk a burgert, amibe rukkola is kerül.
🍴Elkészítési lépések🍴
0:00 - Üdvözlünk a Lidl főzőiskolában
0:10 - Hamburgerhús töltése
1:40 - Hamburgerhús sütés
2:40 - Szósz elkészítése
4:52 - Tálalás
➡️A Lidl Konyhán egyszerű és nagyszerű recepteket találsz! Iratkozz fel csatornánkra és nézd meg a többi részt is!
Lidl receptek: https://www.youtube.com/playlist?list=PLwL6gMD14WZT-c-HlsnPY_-E-ldhD52a_
Csatorna feliratkozás: https://www.youtube.com/user/LidlMagyarorszag
/ lidlmagyarorszag
➡️ Csatlakozz hozzánk a Facebookon és az Instagramon is, oszd meg velünk konyhai remekeidet!
Facebook: https://www.facebook.com/lidlmagyarorszag
Instagram: https://www.instagram.com/lidlhu/
A Lidl több mint 200 áruházával, 4 logisztikai központjával és több mint 8500 munkavállalójával a vezető diszkont élelmiszer-üzletláncok közé tartozik. Négy alapvető értéke: minőségi, olcsó, friss, egészséges a mindig jó árakat és a kiváló minőséget hangsúlyozza. Díjai 2023-ban is eddigi sikerességét és hitelességét mutatják: így pl. Az Év Boltja 2023 versenyen a Lidl Magyarország már negyedszer "Az Év Zöldség-Gyümölcs Kereskedője" díj nyertese, sőt, a 2023-ban „Az Év Friss Pékáru Kereskedője 2023” elismerést is áruházláncunk nyerte el, valamint a Lidl Magyarország bekerült a Top Employer minősítéssel rendelkező vállalatok közé is.
#lidl #főzőiskola #sajtburger