Császármorzsa 🫶🏼 nem csak télen!
Tökéletes reggeli, vagy gyors desszert, frissen főzött baracklekvárral, egy kis porcukorral - maga a tökély.👌🏼🍑
Egy viszonylag elterjedt anyaghányaddal készül nálam, de ha az egész családot el akarom látni, minimum dupla adagot csinálok!
Hozzávalók:
* 4 tojás
* 120 g Liszt
* 240 g tej
* 50 g cukor
* 1 cs vaníliás cukor
* Csipet só
* Vaj a sütéshez (kb 40 gramm!)
* Porcukor, lekvár, friss gyümölcs
Az egész tojásokat kettéválasztottam, a tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá velem. Ezután a tojássárgáját a kristálycukorral, vaníliás cukorral picit habosítóm, majd jöhet hozzá a liszte első fele. Hozzáöntöm a tej felét, majd ismét a liszt és a tej váltja egymást. Egy viszonylag híg palacsinta tésztát kapunk. Ezt fellazítjuk a tojásfehérjehabbal, amiből először csak egy kicsit adunk hozzá. Eközben már melegszik edényünk, ami nálam egy nagy lábas, aminek fedele is van. Vajat teszünk a sütőedénybe, majd beleöntjük a masszát. Lefedjük, közepes fokozaton pár percig sütjük. Észre fogjuk venni, hogy a szélei kezdenek megsülni, ilyenkor egy lapát segítségével feldaraboljuk, kisebb darabokra szaggatjuk. Ilyenkor mehet hozzá még egy pici vaj, valamint egy kis porcukor, és azzal sütjük össze az egészet. Nálunk a család a kisebb darabokat preferálja, de ugyanúgy puhák és könnyedek maradnak, mint a nagyobb társaik. Friss gyümölccsel, lekvárral, porcukorral találjuk, jó étvágyát hozzá!🍑
Recept innen: https://youtu.be/crtlAe91OTk?si=o93PNoU_Uo23sG8a