Császármorzsa recept más néven smarni
Többen csak liszt felhasználásával készítik, valaki liszttel és darával vegyesen. Én az utóbbi receptet készítettem el ebben a videóban. Az édes tészták királynője ez a desszert. Próbáld ki te is.
Hozzávalók:
125 g finomliszt, 100 g búzadara, csipet só, 4 csomag vaníliás cukor, 3 tojás sárgája és fehérje része külön, 6-10 dkg mazsola, kevés rum, 450 ml tej
sütéshez: 5 dkg vaj
tálaláshoz: porcukor, baracklekvár vagy málnaszörp vagy meggyszósz
A hozzávalók közül a lisztet, darát, csipet sót (elhagyható), tojás sárgáját, reszelt citromot és a tejet miután összekevered a hűtőben 4-5 órát pihentetni kell.
A tojások felvert habját azt követően hozzákeverjük a lehűlt masszához (a dara szemek megduzzadnak a tejben) és óvatos mozdulattal keverjük. Az áztatott mazsoláról leszűrjük a levet és azt is hozzáadjuk a masszához. Kevés vajat hevítünk egy serpenyőben. Erre öntjük a tésztát és hagyjuk sülni. Egy lapát segítségével nézzük, hogy megpirult-e már az alja. Akkor daraboljuk 4-be a tésztát, átfordítjuk és ismét hagyjuk sülni. Újra daraboljuk, amíg a császármorzsa teljesen megsül. Baracklekvárral és porcukorral kínáltam.