A Danubius Hotels Group gasztro sorozatának receptvideója, amely röviden és tömören mutatja meg a Szent Jakab kagylós töksaláta elkészítését.
Hozzávalók a dresszinghez: 1 dl fehérbor // 1 dl vörösborecet // 1 fej fokhagyma, összezúzva // 1 szál póréhagyma, összevágva - A salátához: 1 dl olívaolaj // 10 db Szent Jakab kagyló (fésűkagyló) // só, citrombors // 20 dkg sütőtök // 40 dkg friss salátakeverék // 10 db koktélparadicsom
A dresszinghez alaposan összeforraljuk és turmixoljuk a hozzávalókat. Hagyjuk kihűlni. Vékony csíkokra vágjuk a meghámozott, kimagozott sütőtököt. Olívaolajon átfordítjuk a megmosott, szárazra törölt kagylókat, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a sütőtök csíkokat és pár perc alatt együtt készre pároljuk. A friss saláta levelekre tesszük a félbevágott koktélparadicsomokat, a megsült kagylós-tökös keveréket és megöntözzük a dresszinggel.
Tipp:
A kagylót nem szabad túlsütni, mert gumiszerűvé válik! Vágjuk félbe, ha biztosra szeretnénk menni a sütésével!
https://www.danubiushotels.com/hu/magazin/danubius-receptek-szent-jakab-kagylos-toksalata
A Danubius online magazin hetente frissülő cikkekkel mutatja be a Danubius szállodák színes világát, és kínál izgalmas programokat, akciós ajánlatokat. http://www.danubiushotels.hu/magazin
Kövesse a Facebook oldalunkat, ahol friss információkat, exkluzív hotel ajánlatokat találhat. Danubius Hotel Group Facebook: http://www.facebook.com/danubiushotels
A Danubius Hotels Group Európa-szerte ismert gyógy- és wellness szállodái több mint három évtizede gyönyörű környezetben várják a látogatókat. Kezeléseink gyógyító hatása a legkülönlegesebb természeti erőforrásokra épül, mint például a termálvíz, az iszap és a természetes gázok. A természet kincsei mellé magas fokú orvosi szakértelem párosul, így egyedülálló élményt kínálunk a hozzánk látogatóknak.