Hozzávalók:
1 kg Alma
½ bio (kezeletlen) citromhéj
1-1,5 dl Dr.Steinberger Gyömbér-mix (attól függően, hogy mennyi főzőlé párolog el)
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és felkockázzuk, majd annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi. Beletesszük a citromhéjat és közepes lángon, fedő alatt pároljuk. Ezután levéből kiszedve botmixerrel vagy turmixgépben pépesítjük, majd hozzáadunk 1-1,5 dl Dr.Steinberger Gyömbér-mix gyümölcslevet, és újra pépesítjük, a célunk az, hogy sűrű mártás legyen belőle. Forrón tiszta üvegekbe szedjük, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Tálalhatjuk húsok mellé, krumplilángoshoz, alma tócsnihoz vagy gofrihoz, kalácshoz…, felhasználására igen sokfelé lehetőségünk nyílik 😊
www.drsetinberger.hu