A Papifrankó csatornán találkozhattok Hodász András atya videóival.
Receptek:
Hagymakrémleves
Hozzávalók:
3-4 db vöröshagyma, tejföl, liszt, víz, botmixer
1. Pucoljunk meg majd daraboljunk fel 3-4 db vörös hagymát, majd olajon kezdjük el pirítani.
2. Ha üvegesre pirult, öntsük fel vízzel, adjunk hozzá sót és lassú tűzön forraljuk meg az egészet.
3. Amikor jó puha a hagyma, menjünk végig botmixerrel az egészen, tegyünk hozzá habarást, keverjük el, és forraljunk rajta egyet.
4. Reszelt sajttal, pirított zsemlekockával vagy levesgyönggyel tálalható.
Túrós-krémsajtos tojástekercs
Hozzávalók:
6 tojás, 2 üveg dkg liszt, 1 dl tejföl, 10 dkg sárgarépa, egy kis csokor snidling, só, bors
A töltelékhez:
10 dkg tehéntúró, 10 dkg juhtúró, 10 dkg (tömlős) natúr krémsajt
1. A tojásokat enyhén verjük fel, kézi habverővel keverjük csomómentesre a liszttel és a tejföllel. Keverjük hozzá a hámozott, finomra reszelt sárgarépát és a finomra vágott snidlinget. Sózzuk, borsozzuk.
2. Sütőpapírral béleljünk ki egy 20x30 cm-es kis tepsit, öntsük bele a tojást. Kb. 15 perc alatt süssük szilárdulásig 180°C-ra előmelegített sütőben.
3. A töltelékhez keverjük össze a túrókat a krémsajttal, ízesítsük sóval, ha szükséges. A kihűlt tojáslapot fektessük egy tiszta sütőpapírra, válasszuk le a tetejéről a vele sütött sütőpapírt. Kenjük meg a lap kétharmadáig a túrós krémmel, majd a sütőpapír segítségével tekerjük fel. Tegyük hűtőszekrénybe legalább két órára, tálaláskor ujjnyi vastagon szeleteljük fel.
Jó étvágyat!
Kövess be minket Instán is:
Instagram: https://www.instagram.com/papifranko/
Vágó: Kiko
Operatőr, fény: Árki Kristóf