Csülköt a népnek! Ordítja minden Fald fel!-es. Egy puha, szaftos, fokhagymás csülökkel dobtuk fel a sült krumplit és raktuk össze a tökéletes brassóit! Ti hogyan készítitek? 🙂
#faldfel #faldfelreceptek #gastro #mutimiteszel #csülök #brassoi #maradjotthon #fozzacsaladnak
Csülkös Brassói Recept:
1 kg csont nélküli csülök
Olivaolaj
Étolaj
Só / bors
Fokhagyma
Egész kömény
Édes pirospaprika
1,5 kg burgonya
Készítés:
Csülök:
Egységes darabokra vágjuk a csülköt és kevés olívaolajon megkérgesítjük. A köményt már itt az elején hozzáadjuk, hogy kipattogjanak. Ezután nagyobb lángon tovább pirítjuk a húsdarabokat és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ízesítés után hozzáadjuk a fokhagymát, amihez ennél az ételnél a fokhagyma nyomót és nem a szeletelést ajánljuk. Ezt követően nagyon fontos, hogy a hozzáadott édes pirospaprikát a hús zsírjában oldjuk fel körülbelül 1 percig és csak ez után öntsünk vizet a pörköltalapra. Közepes lángon puhára, készre főzzük a csülköt, amihez nyugodtan adagoljunk vizet, ha elfő alóla. A víz sose lepje el a húsdarabokat.
Sültkrumpli:
Miközben készül a csülkös alapunk, előkészítjük és felvágjuk a krumplit, amihez elsősorban újburgonyát javaslunk. 200 fokra hevített olajban kisütjük, majd egy tálban ízlés szerint megsózzuk.
Összerakás:
A sültkrumplit egy tányérra helyezzük.
Nagyjából egyenlő mennyiségű adagot szedünk rá a csülökből.
Savanyú uborka és fehér kenyér mellett tálaljuk egy kiváló IPA társaságában!
Ha tovább lesnéd miket falunk, kövess minket:
FB: /faldfelsorozat - facebook.com/faldfelsorozat
IG: @faldfelradical - instagram.com/faldfelradical