Heti receptek + zöldséges láda ❤️
0:00 - intró
0:13 - zöldséges láda
4:54 - töltött mángold
11:15 - mézes mustáros tepsis hús
15:26 - póréhagyma krémleves
19:18 - hagymás buci
Töltött mángold recept:
-nagy csokor mángold (15 levél kb)
Töltelékhez:
-1 kg darát hús
-1 nagy fej vöröshagyma
-3-4 marék rizs
-1,5 kk só
-ízlés szerint bors
-kakukkfű, oregánó, petrezselyem ízlés szerint
-2 gerezd fokhagyma vagy ízlés szerint granulátum
A főző vízbe:
-1 ek sómentes vegeta
-ízlés szerint só és bors
-3-5 ek görögjoghurt vagy tejföl
-2 ek kukoricakeményítő
Mézes mustáros vegyes sertéssült recept:
-1 doboz sertés tepsis tál
-2 kk mustár
-2 kk méz
-1/2 kk kakukkfű
-1 kk só
-ízlés szerint bors
-1/2 kk fokhagymagranulátum
Sült zöldségek recept:
-6-8 gomba
-2 paprika
-1 nagyobb fej lilahagyma
-0,5 kg kifli burgonya
-2 ekolaj
-1/4 kksó
-pici fokhagymagranulátum (elhagyható)
Ezeket 180 fokon 40 percig sütöttem, a húst félidőben átfordítottam. A zöldség hamarabb elkészülhet, nálam alul volt így egyszerre lett kész.
Póréhagyma - krémleves recept:
A tetejére reszelt sajt, aprított zöldhagyma mehez. Mellé pedig kiváló a pirítós.
Póréhagymás zsemle recept:
-250 g finomliszt
-250 g rétesliszt
-1 kk só
-1 ek cukor
-1 ek olaj
-1,5 langyos víz
-2 dl görögjoghurt
-1 tasak éleszető vagy 20 g friss élesztő
-1 póréhagyma (de vörös vagy lila is kiváló hozzá)
-2 ek olaj
-1 tojás tejjel elkeverve a kenéshez
-ízlés szerint megszórhatjuk magvakkal én fekete köményt használtam, de bármi más is jó
Hideg indítással készült 180 fokon és kb 30 percig sütöttem.
---
Technika a videóimban:
Kamera: Panasonic Lumix G7 + iPhone xs
Objektívek: 12-60mm és egy 25mm + 30mm F2.3 macro
Mikrofon: Rode VideoMic Me átalakítóval és egy BOYA BY-M1
Állvány: Manfrotto Pixi mini állvány és egy Hama Star 5 állvány
Zene: http://www.epidemicsound.com/
BLOG: https://tunderkert.blog/
INSTAGRAM: https://instagram.com/ritusracz
FACEBOOK: https://goo.gl/w8datb