Hozzávalók:
50 dkg Bl 55 liszt
50 dkg rétes liszt
2 ek. porcukor
4 dl tejföl
1 nagy csomag élesztő
40 dkg sertés zsír
citromhéj
rum aroma
Szilvalekvár, pici só, 2 ek. tej
A lisztet a zsíradékkal elmorzsáljuk. A tejfölt a cukorral pici sóval és az élesztővel eldolgozzuk. A reszelt citromhéjába rum aromát rakunk és hozzáadjuk a tésztához és az egészet összegyúrjuk. Ha kíván, egy kicsi tejet teszünk hozzá. Pihentessük a tésztát, majd kinyújtjuk és kiszaggassuk, megtöltjük, tepsibe téve 15-20 percig süssük. A forró hókifliket megszórjuk vaníliás porcukor keverékkel.
---------------
Honlap:https://orszagosgazdikereso.com
Facebook: https://hu-hu.facebook.com/OrszagosGazdikereso/