A Húsvét, a keresztény egyházakban Krisztus feltámadásának ünnepe, egyben a tavaszvárás, a tavasz eljövetelének ünnepe is. A húsvétot a negyvennapos nagyböjt előzi meg, amelyet Jézus ugyanennyi napig tartó böjtölésének és kínszenvedésének emlékére, hamvazószerdától húsvét vasárnapig tartottak meg. A nagyböjt utolsó hete, más néven a nagy hét, Krisztus diadalmas jeruzsálemi bevonulásának ünnepe.A magyar és az európai keresztény hagyományban az egész húsvéti ünnepkör során kiemelt jelentőséget kapnak az ünnep egyes szakaszai alatt fogyasztott ételféleségek.
Barta László gasztronómiai előadásainak irodalmi forrásjegyzéke:
Draveczky Balázs: Történetek terített asztalokról és környékükről
Draveczky Balázs: Újabb történetek terített asztalokról és környékükről
Váncsa István szakácskönyve
Magyar Elek: Az ínyesmester nagy szakácskönyve
Kövi Pál: Erdélyi lakoma
Csemer Géza: Cigányok főztje
Láng György: Klasszikus magyar konyha
http://www.algyoihalaszcsarda.hu/gasztronomia.html
http://www.torzsasztal.com/gasztrofolklor/gasztronomiai-lexikon.html
According to a survey by the National Association of Head Teachers, schools in England are…
Dunecrest American School in Dubai was excited to welcome our founding families as we inaugurated…
False hope is worse than no hope. Don't buy the false hope. Listen to this…
BNN Bloomberg's Paige Ellis has more on the turmoil in the American banking sector and…
Economists are tipping that the reserve bank will increase interest rates on Tuesday, putting more…
#fundrisepartner #fundrisetestimonial How to get ahead #investor