Fri. Nov 8th, 2024
ITT AZ ŐSZ – szuper receptek – a legjobb forrócsoki – diy tökdekor!

Végre itt van az ősz! Arra gondoltam, hogy készítek egy hangulathozó, inspiráló videót, melyben receptek, ötletek és kreatív dolgok szerepelnek. Remélem tetszeni fog nektek!

Palacsinta recept (nagyobb adag) -

- 350 gr liszt
- 2 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 400 ml tej (névnyi is lehet)
- 3 ek olívaolaj (lehet vaj, margarin, kókuszzsír stb)
- kevés vanília kivonat
- 3 tojsá (lehet helyette kb 100 gr almapüré is)

Szódabikarbóna (fehér porcelán) gyurma recept - http://tunderke.blogspot.com/2014/11/diy-hofeher-dekoracios-gyurma.html

Cup = bármilyen bögre igazából, az arány a lényeg itt

- 2 cup (vagy bögre) szódabikarbóna
- 1 cup kukoricakeményítő
- 1 cup víz

Extra

Csillámpor, párcsepp illóolaj (óvatosan, mert gyerekeknél bőrirritációt okozhat, főleg a fahéj) kellemes narancsos fahéjas ünnepi illatokat keverhetünk ki, amivel feldobhatjuk a karácsonyfát, vagy ajándékkísérőként is használhatjuk!

Mexikói egytálétel recept -

- 1 nagy fej hagyma
- 500 gr darált hús
- 1 nagy bögre rizs
- 500 ml paradicsompüré
- 1 nagy bögre víz
- 1 bögre csemege kukorica
- 1 bögre bab
- bármilyen más zöldség ha van otthon maradékban
- só, bors
- 1 kk római kömény
- 1 kk oregánó

A tetejére tejföl, avokádó, citromlé és extra csípős szósz.

One pot spaghetti recept -

- 3 szál újhagyma
- 1 közepes fej fehér hagyma
- 500 gramm darált hús
- 500 ml paradicsompüré
- 1,5 dl bor
- 500 gramm tészta
- maradék zöldségek
- só, bors
- olaszos fűszerek (oreagnó, fokhagyma granulátum vagy friss fokhagyma, rozmaring, kakukkfű, bazsalikom)
- 250 gm mascarpone
- friss bazsalikom
- kevés grana padano sajt a tetejére

Mézeskalács szirup recept -

- 1 cup cukor
- 1 cup víz
- 1 bio citrom vékonyan levágott héja
- 1 ek vanília kivonat
- 3-4 fahéjrúd
- 1/4 kk őrölt szekfűszeg
- 1/4 kk őrölt gyömbér
- 1/4 kk őrölt ánizs

1 órán át lassú tűzön főzöm!

Mézeskalács forró csoki recept -

- 1 liter tej (nálam zabtej)
- 2 ek kakaópor
- 2 ek kukorica keményítő
- 2 ek vanília kivonat
- 2 ek mézeskalács cukorszirup
- 50 gr étcsoki
- 1 csipet só

---

Technika a videóimban:

Kamera: Panasonic Lumix G7 + iPhone xs
Objektívek: 12-60mm és egy 25mm
Mikrofon: Rode VideoMic Me átalakítóval és egy BOYA BY-M1
Állvány: Manfrotto Pixi mini állvány és egy Hama Star 5 állvány

Zene: http://www.epidemicsound.com/

BLOG: https://tunderkert.blog/
INSTAGRAM: https://instagram.com/ritusracz
FACEBOOK: https://goo.gl/w8datb
TÜNDÉR KERT CSOPORT - https://bit.ly/2ktFDPU

Related Post