Káposztás tészta recept I Tésztás étel receptek I Blondi konyhája
Káposztás cvekedli, amit vagy kristály/porcukorral vagy sóval eszünk. Bárhogy is esszük, az biztos, hogy olcsó, laktató étel. Az elkészítésekor kell némi odafigyelés és az időnket rá kell szánni, de a végeredmény magáért beszél.
Hozzávalók / 3 fő részére:
200 g fodros kocka tészta
1 kicsi fej fejes káposzta nagy lyukú sajtreszelőn lereszelve
2 ek. kristálycukor
1,5 ek. étolaj + 1 ek. a pirításhoz
só, őrölt fekete bors ízlés szerint
tészta főzéshez: csipet só, 1 tk. olaj, 1,5 l víz
Amivel el tudod rontani a káposztás tésztát:
1. szétfő a tészta
2. leégeted a káposztát
3. megégeted a cukrot a karamellizálás folyamatában
4. elsózod, pedig a vendégeid édesen szeretik 🙂