Hozzávalók (10 - 12 db):
Égetett tészta:
- 12 dkg finomliszt (BL55)
- 10 dkg margarin (Rámát használtam)
- 1 dl víz
- 3 db L- es tojás
- 1tk kristálycukor ( elhagyható)
- 1 csipet só
Használhattok zsíradékként margarin helyett akár vajat, napraforgó olajat, zsírt is, de állagában és ízében a tészta változhat!
Sütés: alsó + felső 210 fokon 20 perc és még 180 fokon 15 - 18 perc
Sárgakrém:
- 0,5 Liter tej (2,8-as)
- 7 dkg finomliszt ( BL55)
- 4 db L- es tojássárgája
- 1 tasak vaníliás cukor
Ezeket sűrűre befőzzük !
Majd 4 db L - es tojásfehérjét 13 dkg cukorral keményre felverünk és
még forrón összekeverjük a befőzött krémmel! :-))
Készíthetitek a krémet vaníliás pudingporral , ha gondot okoz a liszt.
(a pudingporból is mehet a 7dkg.:-)Az elkészítési mód megegyezik.
Tejszínhab a krémre:
- 0,5 liter tejszín (én Parmalat 33%-ost használtam)
- 4 dkg porcukor
- 2 tasak habfix
Ha tetszett a videó , ne felejts el egy Like-ot nyomni, megosztani és feliratkozni! Köszi TT😉
Ha értesítést szeretnél kapni a csatornától az új videókról, koppints a harangikonra!