Kerti Filagória készítés házilag – 6 szögletű kerti kiülő kisház

Kerti Filagória készítés házilag – 6 szögletű kerti kiülő kisház Hogyan készül a filagória fából házilag – Kerti kiülő – Kerti pavilon:
-Amekkorát szerettem volna – 4 méter átmérőjűt- akkora betonkör készítettünk házilag alapnak a fa kerti kiülőnek.
-A fa oszlopok és tartógerendák 10×10 es faanyagból készülte mindegyikeket 2m hosszra vágtam, így kellett az alap szerkezethez 12x2m = 24m faanyag.
-A filagória oszlopokat L alakú lemezzel rögzítettem a beton padlóhoz.Betondűbel segítségével – nem ér a betonhoz a korhadás nedvesség miatt, de nem is a levegőben lóg, mint a fa beton talp.
-Fent összekötöttem a sarkokat L lemezzel + lehúzattam a tartógerendákat hosszú csavarral a fa oszlopba – így a filagória építés házilag jól halad és statikailag is kiváló – meg se mozdul.
-A 6 sarkát a filagóriának láncfűrésszel lesarkaltam, hogy a 6db 10×5ös gerenda felfeküdjön.
-2 szemben állót fa tető gerendát a legkönnyebb fixálni – aztán lehet méricskélni és a csúcson egymáshoz fogatni -a tartógerendába lefogatni + mellé L lemezt – így a filagória fa tetőszerkezet is mozdulatlan maradt.
– Fa kerti kiülő ácsmunka házilag is készült tovább – a tetőléceket alulról raktam, körbe- körbe – vízmértékkel – majd a többi fa tető léc sort 50cm – re az előzőtől.
– Miután elkészült a filagória lécezése – Leburkoltam OSB lappal – rezgő multi fűrésszel vágtam el a sarkokat
– Majd Az OSB lapra – bitumenes zsindelyt tettem – ez a tető burkolás házilag, vagy bádogos munka házilag-
– A Bitumenes zsindely felrakása OSB lapra, nem túl bonyolult feladat. Lehet venni a bitumenes zsindely hez gyárilag szeget – vagy ha gyorsan szeretnéd felrakni osb lemezre a bitumenes zsindely-t, akkor kárpitos tűzőgép + sniccer segítségével a művelet gyorsan elvégezhető.
A fa kerti pavilon építés házilag szórakoztató és érdekes munka.
#építés #házilag #ötletek #filagória #pavilon A következő tervem a kemence építés házilag, illetve egy szauna építése házilag is tervbe van véve – és ha szükséges ez után egy faház építés házilag sem fog már ki rajtam – ha a fa építőanyag árak nagyon nem szállnak el.