Ha valaki alacsony szénhidráttartalmú diétán van, akkor a legtöbb "hétköznapi" péksüteményt és kenyérféleséget egyből száműzi az életéből. Amivel természetesen semmi gond nincs, de néha vannak olyan pillanatok, amikor jól esne egy szelet kenyér, vagy zsemle valami olyan finomsághoz, mint pl. padlizsánkrém. (Persze lehet enni egyébként ezt pirított baconnel, vagy paprika csíkokkal, de vannak megszokott dolgok, és ezekre jó mindig valamilyen alternatívát találni.)
Mivel ebben az évben folytatom a ketogén étrendemet, épp ezért szerettem volna videóra venni ezt a számomra nagyon sokat jelentő ketogén zsemle receptet, amit már nem először készítek el. Szerintem nagyon finom, egészséges, és bárki eheti, aki esetleg liszt vagy gluténérzékeny, vagy más okból liszt- és cukormentesen étkezik.
Hozzávalók 6 db zsemléhez:
-35g útifű maghéj
-10g szezámmag
-15g napraforgó mag
-125g vajkrém (vagy philadelphia)
-2 tk. sütőpor (7g)
-4 egész tojás
-1 nagy csipet só
A videóban láthatjátok az elkészítését, roppant egyszerű. Az egészet az útifű maghéj sűrűsíti be, szóval ezt az alapanyagot nem helyettesíteném mással, a magokat természetesen kicserélhetitek arra, ami nektek van épp otthon.
1 zsemle makrói saját számításaim alapján kb. a következők (kb. 134 kcal):
- 2,3g szénhidrát (7%),
- 10,9g zsír (74%) és
- 6,4g fehérje (19%)
Szerintem ha 1 esetleg másfél zsemlét megesztek valamivel, tuti jól fogtok lakni tőle. Nekem ez a recept nagyon bevált, próbáljátok ki i is!
Jó étvágyat és jó fogyást!
#ketogén #recept #zsemle