Wed. Nov 20th, 2024

Kotányi - Szarvasgerinc

Kotányi – Szarvasgerinc

🔻🔻 Még több izgalmas Kotányi receptekért kattints a linkre 🔻🔻
👉 https://www.youtube.com/c/KOT%C3%81NYIf%C5%B1szerek

Szarvasgerinc recept

Hozzávalók:

• 800 g tisztított szarvasgerinc
• 300 g ördögszekér gomba
• 100 g fehér shimeji gomba
• 100 g rókagomba
• 200 g vargánya
• 300 g előfőzött gnocchi
• 100 g vaj
• 100 g póréhagyma
• aszalt áfonya
• Kotányi só
• Kotányi bors
• Kotányi kakkukfű
• Kotányi vadak őrölt fűszerkeverék

Elkészítése:

Egy serpenyőben olajat hevítünk és oldalanként kb. ½ percig sütjük, a Kotányi vadak őrölt fűszerkeverékkel bepácolt szarvasgerincet. Ha szépen megkérgesedett, akkor 180 fokos sütőben 4-8 perc alatt készre sütjük.
Egy forró lábasba lepirítjuk a kisebb darabokra vágott gombákat. Ha lepirult, akkor hozzáadjuk a felaprított hagymát és megpároljuk. Belekeverjük az előfőzött gnocchit, majd a vajat, és amikor már lepirultak, akkor ízesítjük még kakukkfűvel.
Tálalás előtt hagyjuk a szarvasgerincet 5-10 percig pihenni, majd ujjnyi vastag csíkokra szeljük.
Egy tányérra kerül a gombás gnocchi és mellé a felszeletelt szarvasgerinc.

Related Post