FELIRATKOZÁS: http://bit.ly/NoSalty-feliratkozas
A muszaka a Balkán-félsziget és a Közel-Kelet legtöbb országában megtalálható rakott padlizsán neve. Országonként máshogyan készítik, a legismertebb verzió azonban a görög muszaka, ami sok rétegből áll, az elősütött padlizsánszeletekhez pedig paradicsomos-húsos ragú, és besamelmártás is társul. Ezt a ma ismert verziót Nikolaos Tselementes görög szakácsnak köszönhetjük, aki francia gasztronómiai tanulmányait a modern görög konyha kialakítása során kamatoztatta. A mi verziónk annyiban tér el az övétől, hogy bárány helyett marha-sertés darált húst használtunk, a rétegek közé elősütött burgonyát is tettünk (ezt amúgy gyakran tesznek bele a görögök is), a besamelbe pedig némi parmezánt is csempésztünk. De ahány görög háztartás, annyiféle muszaka létezik, úgyhogy nem lesznek álmatlan éjszakáink - pláne, hogy az utolsó maszatig elfogyott.
Recept:
https://www.nosalty.hu/recept/moussaka
#muszaka #moussaka #rakottpadlizsán
Nosalty Magazin - http://nosalty.hu
Facebook - https://www.facebook.com/NoSalty
Instagram - https://www.instagram.com/nosalty
Twitter - https://twitter.com/NoSalty
Pinterest - https://hu.pinterest.com/nosalty