Legyen a Te ötleted a következő MEGAFILM sorozat

Az elmúlt 25 évben számos színész, filmes alkotó kezdte a pályáját és robbant be a köztudatba a Megafilm produkcióival. A Helmeczy Dorottya – Kálomista Gábor producerpáros és csapata most a Megafilm 25. születésnapja alkalmából, forgatókönyvírói tehetségkutató pályázatot hirdet feltörekvő pályakezdőknek, hiszen vallják: A milliós nézettségű sikersorozatok is egy briliáns ötlettel kezdődtek.

„A Megafilm kiemelt célja, hogy úttörő legyen a hazai filmgyártók között, a 25 év alatti tehetségek ötleteinek a felfedezése is ezt a célt szolgálja. Kíváncsiak vagyunk, hogy a 25 év alatti korosztályt milyen ötletek és témák foglalkoztatják, miről szól az ő sikersorozatuk, és kifejezett célunk a Megafilm égisze alatt megvalósítani a legizgalmasabb pályakezdő ötletet – mondta el Helmeczy Dorottya producer.

„MEGAYOUTH” pályázatra 6-10 részes, igaz történeten alapuló, televíziós mini-sorozat forgatókönyv alapötleteket vár a 25 éves Megafilm neves filmes szakemberekből álló szakmai zsűrije. A pályázat 2 fordulós, az első körben benyújtott legjobb szinopszisok alkotói vesznek részt a második körben, a treatment kidolgozásával.

A történet lehet fondorlatos, romantikus, katartikus vagy hétköznapi. Bárki jelentkezhet, aki elmúlt már 16 éves, de még nem töltötte be a 26. életévét, és kipróbálná magát a filmes forgatókönyvírásban. A lényeg, hogy a sztori igaz történet alapú legyen, zene, bulvár, divat, ikonok, barátok, emberi kapcsolatok vagy akár bűnügyek témában. A pályázatra itt lehet jelentkezni: https://megafilm.hu/megayouth
Az első három helyezett pénzdíjat (1. helyezett 500 ezer forint, 2. helyezett 250.000 forint, 3. helyezett 150.000 forint) és szakmai lehetőségeket is kap, a győztes ötletből pedig mini-sorozat készül, emellett értékes különdíjakat is kiosztanak.