Thu. Nov 21st, 2024
Lekváros piskótatekercs recept I Édesség receptek I Főzőiskola kezdőknek I Blondi konyhája

lekváros piskótatekercs
hozzávalók:
4 db tojás, amelyek sárgáját elkülönítjük a fehérje résztől
4 ek. kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
4 ek. finomliszt
1 kk. sütőpor
szilikonos sütőpapír, tepsi 15*20-as
baracklekvár töltéshez
porcukor szóráshoz

A piskótához a 4 tojás sárgáját 4 ek. cukorral és a vaníliás cukorral alaposan kikeverjük. A lisztet adagolva hozzáadjuk a sütőporral együtt és ezzel is alaposan elkeverjük azt. A fehérjét habbá verjük és ebből 2 ek. mennyiséget a sárga masszához keverünk. A maradék habot óvatosan belekeverjük a már lazított sárga masszába. Előmelegítjük a sütőt és 160 fokon kb. 10-14 perc alatt megsütjük. (Egy villa vagy hústű segítségével ellenőrizd, hogy átsült-e a közepe is.)
A tésztát hagyd hűlni, majd tegyél rá egy sütőpapírt. Fordítsd át a tésztát a másik oldalára és húzd le róla a másik sütőpapírt. A piskóta széleit egy késsel vágd le, hogy egy téglalap formát kapj.
Végül kend meg lekvárral és tekerd fel a piskótát. Porcukorral szórva, szeletelve tálald.
Lekváros piskótatekercs recept I Édesség receptek I Főzőiskola kezdőknek I Blondi konyhája

Related Post