Magyaralmás – Egy perc Magyarország

Szállások: http://premiumhotelek.hu

HANG-ZENE-FILM-IDEA: http://studimax.hu
Facebook: https://www.facebook.com/egypercmagyarorszag/?fref=ts
Weboldal: www.egypercmagyarorszag.hu
Névre szóló zenés ajándék: http://bimbam.hu

Magyaralmás község Fejér megyében, a Bakonyt a Vértestől elválasztó völgy, a Móri-árok keleti kapujában fekszik. A főútról két irányban megközelíthető zsákfalu a völgykatlan egyik legszebb települése. Szép természeti környezetben, rendezett faluképpel, virágos portákkal várja a főútról betérőket. Elhelyezkedéséből adódóan a nyugalom kis szigete. Legmagasabb pontja a közel 250 méter magas, látványos fenyőerdő borította Tóhely-domb. Csodaszép panoráma várja az érdeklődőket, amerre a szem ellát.
A települést először az 1193-as oklevelekben említik Almas néven. Történelmének kezdeteiről a máig fennmaradt bronzkori leletek árulkodnak.
Műemléke a provinciális barokk stílusban épült római katolikus templom. A közelében álló paplak a falu legrégebbi épülete, két és fél évszázaddal ezelőtt épült.
Hagyományos rendezvények sora színesíti a község hétköznapjait és idelátogatók sokaságát vonzza. Több, mint egy évtizede július hónap az „alkotás hava”. Nagysikerű Alkotótábor várja a népművészet, képzőművészet és kultúra iránt érdeklődő gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Az országos szervezésű „Almások Almása” versenyen való részvétel több ízben hozott babérkoszorút a településnek.
Ha beköszönt az ősz, akkor szilvaillat lengi be a völgykatlant, az üstökben fortyog a szilvalekvár, az immár hagyománnyá vált közös lekvárfőzés alkalmával. A Móri történelmi borvidék peremén található község lankás dombjain termő szőlőkből aranyérmes borászok kínálják a hegy levét.