Fri. Nov 8th, 2024

Mautner Zsófi receptje – Fűszeres sült pulykaszárny őszi tepsis zöldségekkel

Mautner Zsófi receptje – Fűszeres sült pulykaszárny őszi tepsis zöldségekkel

Hozzávalók:

Pulykaszárnyközép - 4 db
Castello só - ízlés szerint
Kania bors - ízlés szerint
Primadonna olívaolaj - 4 ek
Mikado szójaszósz - 2 ek
Narancs leve és reszelt héja - ½ db
Mikado pirospaprika - 1 kk
Kania őrölt fahéj - 1 késhegynyi
Burgonya - 50 dkg
Sárgarépa - 2 db
Fehérrépa - 2 db
Zeller, felkockázva - 1 db
Lilahagyma - 2 db
Fokhagyma, szétszedve - 1 fej
Narancs, felkarikázva - ½ db
Primadonna olívaolaj - 4 ek
Fetasajt - 10 dkg
Petrezselyem, friss - ízlés szerint

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 Celsius-fokra. A pulykaszárnyakat sózzuk, borsozzuk. Egy kis tálkában összekeverjük az olívaolajat, szójaszószt, narancslevet és héjat, a pirospaprikát és a fahéjat. Alaposan bedörzsöljük vele a szárnyakat. Tepsibe tesszük, alufóliával lefedjük, és 35-45 percig sütjük. Ekkor kivesszük, kiemeljük az elősütött húst, és a tepsibe tesszük a feldarabolt zöldségeket, amelyeket előtte egy uzsonnázótasakban összeforgattunk az olívaolajjal, sóval, borssal. A zöldségágy tetejére ültetjük a szárnyakat. A sütőt felvesszük 200 Celsius-fokra. Most már fedő nélkül, további 45-50 percig sütjük, amíg mind a zöldségek, mind a hús pirosra sül. Tálaláskor morzsolt fetasajtot és friss petrezselymet szórunk rá.

Related Post