Hozzávalók (4 adag)
Kelkáposzta, legyalulva - 50 dkg
Húsfarm csirkemellfilé, felkockázva - 2 db
Castello étkezési só - ízlés szerint
Kania bors - ízlés szerint
Gyömbér, friss, reszelve - 3 cm
Fokhagyma, reszelve - 2 gerezd
Köménymag - 1 kk.
Pilos tejszín - 3 dl
Primadonna extra szűz olívaolaj - 4 ek.
Petrezselyem, finomra aprítva - 1 csokor
Elkészítés:
Felforrósítunk egy nagyobb serpenyőt, amikor már szinte füstöl, hozzáadjuk az olajat. Beledobjuk a gyalult kelkáposztát, és dobva-rázva addig pirítjuk erős lángon, amíg kissé megpirul a széle, és megpuhul, de még ropogós. Kivesszük, és félretesszük egy tálban.
Újra néhány csepp olajat teszünk a serpenyőbe, majd pirosra sütjük a csirkemellfalatokat, amelyeket előtte megsóztunk és megborsoztunk. Sütés közben hozzáadjuk a gyömbért, fokhagymát és a köménymagot. Felöntjük a tejszínnel, pár percig főzzük, amíg a tejszín kissé besűrűsödik, majd visszakeverjük hozzá a pirított kelkáposztát, és a finomra aprított petrezselymet is hozzáadjuk.