Fri. Apr 19th, 2024
Medvehagymás receptek – Medvehagymás csirkeragu +1 recept

A tavasz beköszöntével a medvehagyma az első zöldségféle, amit frissen szedhetünk erdőkben, vagy akár a saját kertünkből. Érdemes kimozdulni, friss levegőt szívni, és egy-egy zacskó medvehagyma levéllel hazatérni. Ha a mami is segít, készülhet pogácsa, pesztó, vagy akár medvehagymás csirkeragu is vacsorára

A medvehagyma leveleit csak akkor ajánlott szedni, ha biztosan meg tudod különböztetni a gyöngyvirág levelétől. Ez utóbbi ugyanis mérgező, gyomorbántalmakat okozhat, sőtt, végzetes kimenetelű is lehet egy ilyen vacsora.

Hozzávalók:
• 10 dkg friss medvehagyma
• 20 dkg csirkemell
• 30 dkg zöldség vegyesen, lehet mirelit is
• 1 pohár tejföl
• fűszerek

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, kevés sós vízben megpároljuk

A csirkemelleket csíkokra vágjuk, és a pirospaprikás hagymán 2-3 percig pirítjuk

A tejfölt kikeverjük kedvenc fűszereinkkel, sóval, borssal. Én mindenbe rakok kurkumát, immunerősítőnek.
A zöldségeket összekeverjük a csirkemell csíkokkal, a tejföllel, és pár percig összeforraljuk.
A medvehagymát apróra vágjuk, és a kész ételhez rakjuk. Itt már nem kell főzni, értékes összetevői miatt a medvehagymát legjobb nyersen fogyasztani.

https://testunkegeszsegunk.blog.hu/2021/03/16/medvehagymas_receptek_medvehagymas_csirkeragu_1_recept

Related Post