Olaszország: 528 áldozat – Romániában, Dániában és Észtországban is megjelent a Koronavírus

Közel egy hónappal ezelőtti szintre mérséklődött az új típusú koronavírus-járvány miatti napi halálozások száma Kínában a csütörtökön közölt adatok szerint. Eközben a világ más részein gyorsan terjed a betegség. Romániában, Dániában és Észtországban is megjelent a kór, az Egyesült Államokban pedig ismeretlen eredetű fertőzésre bukkantak. Az olasz és dél-koreai esetek száma kifejezetten gyorsan emelkedik.
forrás portfolio. hu

Bécsben diagnosztizálták az elsőOlaszország: 528 áldozat - Romániában, Dániában és Észtországban is megjelent a Koronavírus koronavírus-fertőzést – jelentette be csütörtök délelőtt Rudi Anschober szociális és egészségügyi miniszter. Az osztrák fővárosban egy 72 éves férfi betegedett meg elsőként koronavírus-fertőzésben. A pácienst tíz napja kezelték influenza tüneteivel; rutinszerűen végezték el rajta a koronavírus-tesztet. A férfit időközben átszállították abba a kórházba, ahol a koronavírussal fertőzöttek kezelésére alakítottak ki egy részleget.

A Bécsi Kórházszövetség (KAV) vezetője, Michael Binder elmondta, hogy a koronavírussal fertőzött férfi állapota súlyos. Arról is beszélt: egyelőre nem tudni, hol fertőződött meg; nem ismert ugyanis, hogy olyan területeken járt volna, ahol nagy számban fordul elő a fertőzés.

“Átfogó intézkedésekre van szükség” – jelentette be Bécs egészségügyi tanácsosa. Peter Hacker (SPÖ) kifejtette: miután megállapították a fertőzést, három kórházi részleget lezártak. Azokat a kórházi dolgozókat pedig, akik részt vettek a férfi kezelésében, hazaküldték, ők egyelőre házi karanténban maradnak. Arról is beszélt: listát készítenek a beteg látogatóiról; ők ugyanis esetlegesen elkaphatták a vírust.

Később egy újabb, negyedik ausztriai koronavírusos esetről is beszámoltak. A középkorú férfi első koronavírus-tesztje pozitív lett, ezért további vizsgálatokat végeznek el, hogy bebizonyosodjon, valóban fertőzött-e. A beteg jól van, ezért nem igényel kórházi kezelést, otthoni karanténban van. Ő nemrég járt Olaszországban, és kapcsolatban állt krízisterületen lévő személlye