Tue. Nov 19th, 2024
Rántott velő készítés

Rántott velő készítés - velő tisztítás
Rántott velő recept - sült krumplival

Hozzávalók

40 dkgsertés agyvelő

4 dbburgonya(nagy)

1 dbtojás

10 dkgfinomliszt

10 dkgzsemlemorzsa

1 ekpetrezselyem

sóízlés szerint

borsízlés szerint

3 dlnapraforgó olaj

Elkészítés

Meghámozzuk a krumplit, és "csónakokra" szeleteljük.

Beleszórjuk a lábasba, és bő vízben jól átmossuk, majd friss, sós vízben, vigyázva, hogy ne főjenek szét, megfőzzük. A főzővízbe pár szál petrezselymet is tegyünk, és ha éppen van kéznél, egy kisebb szál zellerlevelet is - jó ízt ad a lének.

A velőt megmossuk, leszárítjuk. A szokásos módon panírozzuk (tojás, liszt, prézli). A felvert tojást sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet.

A leszűrt krumplival egy időben bő, forró olajban kisütjük, előmelegített, konyhai papírral bélelt tálban azonnal tálaljuk.

Related Post