Rántott velő készítés - velő tisztítás
Rántott velő recept - sült krumplival
Hozzávalók
40 dkgsertés agyvelő
4 dbburgonya(nagy)
1 dbtojás
10 dkgfinomliszt
10 dkgzsemlemorzsa
1 ekpetrezselyem
sóízlés szerint
borsízlés szerint
3 dlnapraforgó olaj
Elkészítés
Meghámozzuk a krumplit, és "csónakokra" szeleteljük.
Beleszórjuk a lábasba, és bő vízben jól átmossuk, majd friss, sós vízben, vigyázva, hogy ne főjenek szét, megfőzzük. A főzővízbe pár szál petrezselymet is tegyünk, és ha éppen van kéznél, egy kisebb szál zellerlevelet is - jó ízt ad a lének.
A velőt megmossuk, leszárítjuk. A szokásos módon panírozzuk (tojás, liszt, prézli). A felvert tojást sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet.
A leszűrt krumplival egy időben bő, forró olajban kisütjük, előmelegített, konyhai papírral bélelt tálban azonnal tálaljuk.