Carbonara spagetti
http://www.soosteszta.hu/carbonara-spagetti/
A tésztánkat sós vízben elkezdjük megfőzni.
Amíg a tészta fő, felkockázzuk a húsos szalonnát. Három tojás sárgáját elválasztjuk a fehérjétől, a negyediket egészben hagyva egy tálba tesszük, rászórjuk a parmezánt, egy csipetnyi borsot, majd sót adunk hozzá, végül összekeverjük.
Közben elkezdjük kisütni a szalonnát, a zsiradékján pedig rövid ideig két gerezd megroppantott fokhagymát is pirítunk. Amikor a szalonna elkezd pirulni, kivesszük a fokhagymát. A főzővízből egyenesen a főzőedénybe tesszük a tésztánkat. Adunk hozzá a tészta főzőlevéből egy keveset, összepörgetjük, lehúzzuk a tűzről és végül belekeverjük a tojáshabarványt.
Hozzávalók:
1 csomag Soós spagetti tészta
Só a tészta főzőlevébe
20 dkg húsos szalonna
4 db tojás
10 dkg reszelt keménysajt (parmezán)
2 gerezd fokhagyma
Só, bors ízlés szerint