Frittata
http://www.soosteszta.hu/frittata/
Megfőzzük a tésztát, lecsepegtetjük, hagyjuk lehűlni.
Egy serpenyőben a bacont megsütjük, ha megpirult kivesszük a zsírból, hozzáadjuk az apróra vágott vörös, lilahagymát, és a zúzott fokhagymát, a csirkemellet,és a csíkokra vágott kaliforniai paprikát, a gombát és megszórjuk frissen őrölt borssal, ha kell sózzuk és beletesszük a sült szalonnát.
A tojásokat, összehabarjuk.
A lecsepegtetett tésztát keverőedénybe helyezzük, belerakjuk az elkészített sült finomságokat. Nyakon öntjük a tojáshabarvánnyal. Alaposan összeforgatjuk és egy felhevített, kizsiradékozott serpenyőbe beleborítjuk. Érzés szerint megsütjük az egyik oldalát, majd egy határozott mozdulattal átfordítjuk. Konkrétra sütjük.
Tányérra szedjük és meghintjük jó sok reszelt parmezánnal.
Hozzávalók:
1 csomag Soós spagetti
Só a tészta főzőlevébe
4 tojás
15 dkg reszelt parmezán
15 dkg csirkemell
1 kis fej lilahagyma
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 db kaliforniai paprika
1 nagy fej gomba
Olívaolaj a sütéshez
1 csipet őrölt színes bors