Wed. Nov 20th, 2024
Soós tészta receptek: Slambuc

Slambuc

http://www.soosteszta.hu/slambuc/
Az eredeti slambuc bográcsban készül.
A szalonna zsírját kisütjük, kivesszük az edényből, hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, és ebben a vöröshagymás zsírban pirítjuk meg az összetört csuszatésztánkat. Hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, sót, borsot és apránként annyi vizet, hogy minden megpuhuljon. A végén pirospaprikával meghintjük. Ha nincs lehetőségünk szabad tűzön megfőzni ezt a finomságot, a bogrács jellegét füstölt sóval adhatjuk meg.

Hozzávalók:
1 csomag Soós csuszatészta
25 dkg húsos szalonna
1 nagy fej vöröshagyma
Fél kiló burgonya
Füstölt só, bors fűszerpaprika

Related Post