Hozzávalók:
Piros húsú paprika - 400 g
Paradicsom, forrázva, héj nélkül - 3 db
Tv-paprika, nagyobb darabokra vágva - 4 db
Pagusa ecet, 10%-os - 0,5 dl
Kristálycukor - 50 g
Víz - 1,5 dl
Petrezselyem, friss - 1 csokor
Újhagyma - 1-2 szál
Lilahagyma, félfőre vágva - 1 db
Afrikai harcsafilé - 480 g
Tojássárgája - 3 db
Argus világos sör - 2 dl
Tojásfehérje - 3 db
Castello liszt - 5-7 ek
Promienna napraforgóolaj - 0,5 l
Castello só - ízlés szerint
Hozzávalók:
Először a savanyított (marinált) paprikát és paradicsomot készítjük el: a sütőt maximum fokozatra állítjuk (250ºC általában) és a piros húsú paprikát 20-25 perc alatt szinte feketére sütjük, közben sűrűn forgatgatjuk. Ha elkészült, egy tálba tesszük, szorosan lefóliázzuk.
A forrázott, héj nélküli paradicsomot félbevágjuk, forró serpenyőben megpirítjuk, szinte kissé megégetjük. Ha elkészült, a paradicsomokat nagyobb kockákra vágjuk, és egy tálba tesszük. A tv-paprikát is nagyobb darabokra vágjuk, szintén odakapatjuk, a paradicsom mellé tesszük. A közben kihűlt sült paprikák héját lekapargatjuk, a húsát daraboljuk, szintén a többi paprikához, paradicsomhoz adjuk. Ha folyt ki paprikalé a tálba, nyugodtan öntsük azt is bele!
Elkészítjük a marinádot: összekeverjük az ecetet, cukrot, vizet, pici sót. Adunk hozzá durvára aprított petrezselymet, újhagymát és vékony csíkokra szelt lilahagymát, és a paprika-paradicsom keverékhez öntjük. Hűtőbe tesszük érlelődni, alaposan lehűlni, közben elkészítjük a harcsát. A filéket sózzuk, hagyjuk pihenni, míg a tésztát elkészítjük. A tojássárgáját pici sóval, liszttel, sörrel simára keverjük. Állaga sűrű palacsintatészta legyen, a sörrel és liszttel tudjuk sűríteni, hígítani a tésztát. Ha elkészült, a tojásfehérjét habbá verjük, laza mozdulatokkal a sörös keverékhez adagoljuk. A halfiléket először pici lisztbe, majd a tésztába mártjuk, és forró, 180 fokos olajban sütjük aranybarnára.
Ha kisültek a filék, kevés kéztörlő papíron leitatjuk a felesleges olajat, majd a hűvös savanykás-paradicsomos paprikával tálaljuk.