Tue. Nov 5th, 2024
Széll Tamás receptje –  “Nagyon gazdag” almás rétes túrókrémmel

Hozzávalók:
Milbona vaj - 250 g
Promienna napraforgóolaj - 1 dl
Castello búzadara - 50 g
Alma, tisztítva, reszelve - 4 db
Toppo réteslap - 1 cs
Belbake mazsola
(aranymazsola) - 1 nagy - marék
Kesudió - 1 nagy - marék
Barna nádcukor - 50 g
Pilos túró - 250 g
Deluxe vanília rúd, kikaparva - 1 db
Pilos tejföl - 250 g
Milbona tejszín 35%,
habbá verve - 250 g
Porcukor - 50+50 g
Citrom leve és héja - 2 db
Castello só - 1-2 csipet

Hozzávalók:

A vajat feltesszük egy teflonserpenyőbe és megbarnítjuk: szép lassan habzásig hevítjük, sózzuk. Ha felhabzik, addig sütjük, míg a jellegzetes dióillata felszáll, és zsemleszínű lesz a vaj. Ha ez megtörténik, kisebb edénybe öntjük, és hagyjuk picit hűlni. Közben a búzadarát is zsemleszínűre pirítjuk az olajon, sózzuk, és a búzadarához képest dupla mennyiségű tűzforró vízzel felöntjük, az edényt letakarjuk, és hagyjuk párolódni 5-6 percig. Az almát héj nélkül, vastag lyukú reszelőn reszeljük, és citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. A mazsolát és diót durvára vágjuk. Kiterítjük a réteslapokat, és gazdagon beecseteljük a barnított vajjal. Megszórjuk a mazsolával, dióval, valamint rászórjuk a kézzel szárazra csavart reszelt almát és a pergősre párolódott búzadarát. Végül egy kis barna nádcukorral, reszelt citromhéjjal is meghintjük.
Szorosan feltekerjük, mintha kakaós csiga volna, a feltekert rudat ismételten beecseteljük a vajjal.
Előmelegített sütőben sütjük 180 fokon 30-40 percig, míg roppanós aranybarna nem lesz a rétes.
Amíg sül, elkészítjük a túrókrémet: turmixba tesszük a túrót, a kikapart vanília magját, a porcukrot, a tejfölt, és turmixolni kezdjük. Közben adagoljuk hozzá a tejfölt, hogy könnyen tudjuk turmixolni.
Ha elkészült, felvert tejszínhabbal lazítjuk.
A tűzforró, roppanós, porcukorral megszórt rétessel tálaljuk.

⬇️
Aktuális újságunk:
https://www.lidl.hu/extrak/akcios-ujsagok

➡️Iratkozz fel Youtube csatornánkra:
https://www.youtube.com/user/LidlMagyarorszag?sub_confirmation=1 />
➡️Nézd meg Lidl Konyha videóinkat is!
- "Aromatizált" lazac Kiss Virággal
https://www.youtube.com/watch?v=pz-2jgwlZl8 />- Anger Zsolt és a mangalica "óvári" szelet
https://youtu.be/qXQxxJ_EKRc
-Puskás Peti első találkozása a zellerrel
https://youtu.be/RXRPAb5hx9o
- Winkler Robi és a rösztiburgonya:
https://youtu.be/dId_YLoU4NA
- Viszkok Fruzsi és a tejfölös gombóc
https://youtu.be/dd_LHr1G9Sc
- Szabó Győző és a grillparty
https://youtu.be/UM9D93PewlA

Facebook: https://www.facebook.com/lidlmagyarorszag
Instagram: https://www.instagram.com/lidlhu/

A Lidl – mára már országszerte 181 üzletével, 3 logisztikai központjával és több mint 5000 dolgozójával – a vezető diszkont élelmiszer-kereskedelmi hálózatok közé tartozik. Négy alapvető értéke: minőségi, olcsó, friss, egészséges a mindig jó árakat és a kiváló minőséget hangsúlyozza. Díjai 2019-ben is eddigi sikerességét és hitelességét mutatják: pl. hetedszerre kapta meg a Superbrands-díjat, valamint Az Év Boltja 2019 versenyen is győzedelmeskedett.

Related Post