Tejfölös sertésragu recept orsócska tésztával
Ez a recept a sertéstokányra hasonlít, de itt a húst nem csíkokra vágtam, így annak nem mondható.
A recept elkészítésekor a szalonnát és a hagymát inkább csak üvegesre "pirítom" és az ételt alacsony hőfokon, lassan párolom fedő alatt. Akinek van ideje, az készítsen hozzá galuskát és savanyúsággal kínálja. Tartalmas étel.
Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb kisebb kockákra vágva, de csíkokban is vághatod.
Aprított 2 közepes fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma zúzva, aprítva, 10-15 dkg erdélyi szalonna kisebb darabokra vágva, só, fekete bors ízlés szerint, fél tk. fűszerpaprika, 2,5 dl tejföl, 2 ek.(lapos) finomliszt, csavart tészta vagy galuska, vagy fusilli tészta vagy rizs).
Külön a habarás menetét is láthatod a videóban.