Ukrán rablók a VESZPRÉMI ÉJSZAKÁBAN – interjú az áldozattal

Ukrán állampolgárok 2023. július 21-én a késő esti órákban felfigyeltek Veszprém belvárosában, egy közterületen lévő padon hanyatt fekve alvó férfira. Az értékek eltulajdonítása céljából az áldozatukhoz mentek, ruházatát átkutatták. Miközben a nadrágjából próbálták kivenni az áldozat önvédelmi gáz- és riasztó fegyverét is. A sértett erre felébredt és megpróbált felülni, emiatt az egyik Ukrán lefogta a férfi kezeit, majd egyikük a tőle időközben megszerzett fegyver markolatával két alkalommal, nagyobb erővel fejbe ütötte a magyar férfit, aminek hatására felhagyott a további védekezéssel.

Az ukrán bűnözők a fegyver elvételét megelőzően a még alvó állapotú sértettől eltulajdonították a nyakláncát, személyi okmányait, a tulajdonát képező mobiltelefont, gázsprayt, valamint egy bankkártyát, majd a bántalmazását követően az eltulajdonított tárgyakkal együtt futva távoztak a helyszínről.”

– Az alábbi interjú a sértett kérésére készítettük, aki a nyilvánosság által, a saját megtörtént esetén keresztül szeretné figyelmeztetni honfitársainkat a bevándorlók által, egyre gyakrabban elkövetett támadásokra.