A család az család – szülők és szakértők válaszolnak arctalan kérdésekre

Gyűlölködő, bántó, névtelenül feltett kérdésekre válaszolnak szivárványszülők és szakértők a Háttér Társaság és a szivárványcsaládok közösségének új kampányában, amelynek célja, hogy jobban megismertessék magukat és jogi problémáikat a társadalommal. Magyarországon több száz ilyen család él, akik ugyanazt vallják, mint az összes többi magyarországi család: egy gyereknek az a legfontosabb, hogy szeretetteljes környezetben, családban nőjön fel.

A kampányban, amely az acsaladazcsalad.hu oldalon indul, szülők illetve szakértők (családterapeuta, pszichológus, bölcsődei nevelő, stb.) válaszolnak meg névtelenül, interneten feltett, gyakran gyűlölködő kérdéseket. Ezzel beszélgetést szeretnének indítani a társadalomban a családokról és egyben el akarják oszlatni a szivárványcsaládokkal kapcsolatos leggyakoribb félreértéseket. A kampányt időzítése kapcsolódik az elmúlt hónapok eseményeihez, amelyek aggodalommal töltötték el a magyarországi szivárványcsaládokat.

A kampánnyal arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a gyerekek számára nem a szüleik neme fontos, hanem az, hogy szeressék egymást, valamint, hogy szeretet, odafigyelés és gondoskodás vegye körül őket.

A család az család, a gyermek az gyermek, és minden gyermeket azonos jogok kell hogy megillessenek. Ez azonban, ahogy a videókból is kiderül, ma Magyarországon nincs így. Legyünk hát nyitottak és hallgassuk meg a szivárványszülőket!

Ahogy nekik volt bátorságuk válaszolni a kérdésekre, legyen mindenkinek bátorsága végiggondolni, mi a legfontosabb egy gyereknek! #acsaládazcsalád