Alpesi Őrjárat – VI/11 – A határ (1 rész) (HD)

Forrás mediakikk.hu

Kedd esténként, 20:45-től a Dunán!
A sorozat egyes epizódjai a vetítés után 7 napig megtekinthetők itt, a MédiaKlikk-en!

A népszerű bűnügyi tévéfilmsorozat immár a 6. évadához érkezett, és ez – ha lehet ezt mondani-mindegyiknél látványosabb, csavarosabb és szórakoztatóbb lett. Nagyobb hangsúlyt kapott a család, a humor, és mint téma a környezetvédelem.

A 2011. évi indulása óta a sorozatnak több ízben is sikerült megújulnia, újra és újra meglepnie nézőit új szereplőkkel, új helyszínekkel és izgalmas történetekkel. A legnagyobb változás a főszereplő váltás volt, amikor is Terence Hillt Daniele Liotti váltotta a főerdész szerepében, de új szerelmek is szövődtek szép számmal, és rengeteg kinyomozni való eset is történt a gyönyörű hegyek között, az Alpokban.

A most képernyőre kerülő évad is rengeteg újdonsággal kecsegtet. Már rögtön a címe is megváltozott azzal, hogy kapott egy alcímet. „Az őrzők” azt a színezetet is behozta az elbeszélésbe, hogy itt, ezen a még érintetlen tájon ég és föld között mi mindannyian felelősek vagyunk a természeti értékek megőrzéséért, nekünk kell vigyázni a Földre, annak minden kincsére, és átadni gyermekeinknek, unokáinknak úgy, ahogy kaptuk őseinktől. A helyszín is változik, hiszen átköltözünk San Vito di Cadoreba, a venetoi Dolomitokba, Belluno közelébe, ahol ismét számos zord hegycsúcs, végtelen legelő és kristályvízű hegyi tó nyújt lenyűgöző díszletet az eseményekhez. Francesco életében, munkájában és jellemében számos változás megy végbe. Hátrahagyva a mesés cölöpházat, ahol annyi boldog pillanatot élt meg, Emma halála után teljesen visszavonul, és igyekszik feldolgozni veszteségeit. Azt tervezi, hogy elhagyva az erdészetet Szlovéniába költözik Emma farkasaival, hogy új helyen új életet kezdhessen, de egy váratlan esemény mégis maradásra készteni. Az ügy kapcsán Nappi felügyelő új munkát kínál neki: a rendőrség berkeiben kamatoztassa rendkívüli tehetségét és megérzéseit, külsős szakértőként segítse az ő munkáját. Vincenzo egyedülálló apaként próbál helyt állni és továbbra is keresi a boldogságot, de nem igazán találja. Barátnője, Elda szinte szöges ellentéte az életébe váratlanul berobbanó Carolinának. Örök dilemma számára, hogy olyan nő legyen a társa, aki a lányának lenne gondoskodó anyja, vagy amilyennel ő érzi magát boldognak. Kishúga, Manuela is visszatér, hogy ezen a csodás helyszínen mondja ki a boldogító igent bátyja legjobb gyerekkori barátjának, Antonionak. De az élet tartogat meglepetéseket, és nem minden a tervek szerint alakul.

Olasz tévéfilmsorozat, 2021

Forgatókönyvíró: Mario Ruggeri
Zene: Andrea Guerra
Operatőr: Vittorio Omodei Zorini
Rendezte: Jan Maria Michelini

Szereplők:
Daniele Liotti (Francesco Neri)
Enrico Ianniello (Vincenzo Nappi)
Giusy Buscemi (Manuela Nappi)
Iansiti Serena (Carolina Volpi)
Gianmarco Pozzoli (Huber Fabricetti)
Anna Dalton (Elda)
Jenny De Nucci (Isabella)
Aurora Ruffino (Dafne Mair)
Carlo Cecchi (Christoph)
Pilar Fogliati (Emma)