Fri. Apr 26th, 2024
HATLAPOS SÜTEMÉNY 🍫 Boldog Karácsonyt kedves nézőim!!! ♥️🎄 BebePiskóta

Sziasztok kedves barátaim,

a mai videóban a hatlapos sütemény elkészítését fogom megmutatni. Fogadjátok szeretettel ♥️

Szeretnék minden kedves nézőmnek békés, boldog, szeretetben és finomságokban gazdag karácsonyi ünnepeket kívánni!🎄🫶🏼🤗♥️

🥠Tészta

* 60 dkg Búzafinomliszt
* 2 dl Tej
* 10 dkg porcukor
* 2 db Tojás
* 6 dkg Vaj
* 1 csomag szalakáli, vagy ha nem bírjátok, sütőpor

🍫Krém

* 1 liter Tej
* 25 dkg Kristálycukor
* 5 dkg Kakaópor
* 12 dkg Búzafinomliszt
* 1 cs vaníliás cukor
* 7 dkg Vaj

📌A tészta száraz hozzávalóit elkeverjük, ezután hozzáadjuk a puha vajat, a tojásokat, és a tejet. Összegyúrjuk, majd a tésztát lefedve kb. fél órát pihentetjük szobahőmérsékleten.
📌A pihentetett tészta könnyebben kezelhető, ezáltal vékonyabbra nyújtható, most osszuk 6 egyenlő részre. Kb. 28x23 cm-es lapokat nyújtottam belőle, majd 180 °-os sütőben 10-12 perc alatt megsütöttem őket. (Légkeverés, többet is lehet egyszerre sütni)
📌A krémhez forrósítani kezdem a tejet, a kakaóport, a cukrot, valamint a lisztet elkeverem. Öntök hozzá egy keveset a meleg tejből, épp annyit, hogy csomómentesre keverhessem. Ezután, mikor már forrni kezd a tej hozzáöntöm a kakaós keverékhez, majd az egészet vissza a fazékba, és folyamatos kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük.
📌Tűzről levéve adjuk hozzá a vajat, habverővel keverjük bele, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
📌 A teljesen kihűlt krémet öt egyenlő részre osztom, hiszen fontosak a pontos arányok ennél a süteménynél. Elkenem a lapokon.
📌Betöltés után gondosan lefedem konyharuhával, hűvös helyre teszem a kész süteményt.
📌Másnap porcukorral meghintem és vékony szeletekre vágom. Jó étvágyát hozzá😚🎄

Related Post