Örök tél – TELJES FILM

Örök tél - TELJES FILM

Full HD link: https://youtu.be/V6muIXPInr8
Nem saját tartalom!

1944 decemberében orosz katonák nőket gyűjtenek be egy dél-dunántúli kis faluban. Azt mondják, dolgozni viszik őket három hétre. Irén, a sváb fiatalasszony -- akinek férje a fronton harcol -- kislányát és szüleit hátrahagyva sorstársaival nekiindul az ismeretlennek. Bevagonírozzák őket és egy hosszú és keserves vonatút után a Donyec-medence egyik táborában találják magukat. A svábokat, mint háborús bűnösöket kezelik, és felelőssé teszik őket a német katonák által elkövetett borzalmakért. A táborban, a bányában embertelen körülmények vannak, keveset ér az emberi élet. A lelkileg és fizikailag is összetört Irén megtetszik, egy fogolytársának -- a maga szabályai szerint túlélni igyekvő Rajmundnak -- akinek az életét is köszönheti. A férfi és a nő között különös kapcsolat szövődik, melynek épp úgy szabályai vannak, mint a túlélésnek. Vajon sikerül-e hazajutniuk? Milyen áron élheti túl az ember a poklot? Beteljesülhet-e egy lágerben született szerelem, ha mindkettőjüket család várja otthon?
A Félvilág és A berni követ alkotóinak, Szász Attila rendezőnek és Köbli Norbert forgatókönyvírónak új filmje a 250 ezer Szovjetunióba deportált magyar állampolgárnak állít emléket, akik közül 100 ezren soha nem tértek haza.

Stáblista:
Szereplők
Gera Marina profilképe Gera Marina
Irén
Csányi Sándor profilképe Csányi Sándor
Rajmund
Döbrösi Laura profilképe Döbrösi Laura Kiss Diána Magdolna profilképe Kiss Diána Magdolna Farkas Franciska profilképe Farkas Franciska Kurta Niké profilképe Kurta Niké Orosz Ákos profilképe Orosz Ákos Für Anikó profilképe Für Anikó Gáspár Tibor profilképe Gáspár Tibor
Alkotók

rendező:
Szász Attila
forgatókönyvíró:
Szász Attila Köbli Norbert
operatőr:
Nagy András
zene:
Parádi Gergely
producer:
Lajos Tamás
vágó:
Hargitai László