Wed. May 1st, 2024
Pékpont receptek: Lazacos tatár illatosgombával

Hozzávalók 4 személyre:
2 db PékPont teljes kiőrlésű bagett
200 g lazacfilé
30 g illatosgomba
1 db Kaliforniai paprika
1 szál zöldhagyma
50 g kígyóuborka
100 g tejföl
sütőolaj
szárított rozmaring
kapor

bors
Elkészítés:
A lazacot egy tepsibe rakjuk, olajat csorgatunk alá, és begyújtva egy marék szárított rozmaringot teszünk mellé. A halszeletet ezután alufólia alatt, előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt megfüstöljük és megpároljuk. A rozmaring felett kicsit lyukasszuk meg az alufóliát, hogy a „máglya” levegőt kapjon.
Az elkészült halból, a gombából és a paprikából tegyünk félre néhány szeletet a díszítéshez, a többit pedig a zöldhagymával és az uborkával együtt vágjuk apró kockákra. A felkockázott hozzávalókat ezután tegyük egy tálba, adjunk hozzá tejfölt, majd, miközben elkeverjük, ízlés szerint sóval, borssal és egy kis felaprított kaporral ízesítsük.
Az elkészült krémet ropogós bagettre kenve tálaljuk. A falatkákat kaporral, gombával, lazaccal és kaliforniai paprikával díszítsük, és fehérbor mellé tálaljuk.

Related Post