Pesty László: itt fejek fognak hullani pár héten belül

A Fideszben 80 százalék egyetért azzal, amit mondtam, köztük vezetők is, legyen az alelnök vagy miniszter. Pontosan tudtam mit beszélek, úgy fogalmazok, hogy mindenki értse, gyorsan terjedjen, de ne legyen perelhető.

A Lölő-jelenség 14 millió magyar közös ügye – erről beszélt Pesty László, filmrendező a KLIKK TV Mélyvíz című műsorában. Érzi, hogy a jobboldali sajtóban alul van reprezentálva ez a téma, de úgy véli, hogy ez hamarosan változni fog. „Itt fejek fognak hullani pár héten belül”, éppen ezért hozta létre a Budapesti Tiszta Kezek Mozgalmat. Pesty László szerint az ellenzék elhibázta, hogy NER-lovagoknak nevezte el Szíjj Lászlóékat, szerinte ők csak „orkok”. Cikinek tartja, hogy az ellenzék, vagy az oknyomozó újságírók évek óta nem találnak bizonyítékokat a NER ellen, és neki, fideszesként kell kiteríteni a lapokat.

A filmrendező célul tűzte ki, hogy felnyissa Orbán Viktor szemét, aki szerinte sok körülötte zajló ügyről nem is tud, csak áldozat, és becsapják a körülötte lévő „orkok”. Visszautasítja a jogállamisági vádakat, szerinte ez egy demokratikus ország. „Itt nincs diktatúra, mert egymással tudunk beszélgetni bármiről, és az felkerülhet az internetre és nem vár minket fekete autó.”