Fri. Dec 8th, 2023
TITKOK, amiről az ÉLELMISZERIPAR NEM AKARJA, hogy TUDJ! [LEGJOBB]

IRATKOZZ FEL ||| https://goo.gl/JYlg92 |||
MÉG TÖBB VIDEÓ ||| https://www.youtube.com/watch?v=SWvlxgR_Sqo&list=PLeLkJfGrgDemtQwe4MKuAYXrqrBgnB_eP |||
TITKOK, amiről az ÉLELMISZERIPAR NEM AKARJA, hogy TUDJ!

TERMÉKEK, amiket SOHA többé NEM VESZEL MEG... Miután megtudtad, hogy MIBŐL KÉSZÜLNEK! [LEGJOBB]: https://www.youtube.com/watch?v=jaQ1Rir-Nv4 />
Az élelmiszeripar a világ egyik legnagyobb iparága, ami érthető hiszen mindenkinek szüksége van élelemre.
Az élelmiszeripar leghatalmasabb cégeinek semmi sem elég, ezért sajnos néha olyan módszerekhez folyamodnak, ami a teljes világot átveri és ezek a cégek olyan dolgokat próbálnak meg elhitetni az emberekkel, ami a valóságtól eléggé messze el és természetesen ennek az egyetlen célja az, hogy mindenki vakon költse a pénzét ezeknek a cégeknek a termékeire.
Lehetséges, hogy az étel ami előtted van nem is az aminek te az gondolod, ezért a mai videóban elhoztam nektek 10 sötét titkot, amiről az élelmiszeripar nem akarja, hogy tudd.

A feldolgozott ételek
A feldolgozott és előre elkészített ételeket a hatalmas cégek egyenes az emberek arcába tolják, mivel ezeken sokkal többet tudnak profitálni, mint azokon az ételeken amik friss 'állapotukban kerülnek eladásra. A feldolgozott ételek elkészítésénél rengeteg különféle anyagot fel lehet használni, amibe beletartozik a kukorica, a búza és a szója, ami természetesen a világ különféle kormányainak is hatalmas bevételt hoz.

Csak egy maréknyi cég
Amikor beteszed a lábad egy szupermarketbe, akkor egy rakat különféle termékkel találod magad szembe, ami néha néha már túlságosan soknak tűnhet.
Bármiféle ételről legyen szó a legtöbb esetben ezekből olyan széles a választék, hogy az üzletekben teljes sorokat töltenek meg ezek a termékek.
Ebből kifolyólag sokan gondolhatják azt, hogy ezeket a termékeket rengeteg különféle cég gyártja, de az igazság az, hogy a boltokban megtalálható termékek nagyjából 80%-a csak egy maréknyi cég nevéhez fűződik.
Vegyük példának a gyerekek egyik kedvenc reggelijét a kukoricapelyhet.
Ezekből szinte minden üzletben olyan széles a választék, hogy teljes sorokat töltenek fel velük.
Viszont a legtöbben már nem tudják azt, hogy ezeknek a nagy része csupán négy cég nevéhez fűződik. A kellogs, a general mills, a pepsi co és a post food az a négy cég, ami ezeknek a termékeknek a 80%át birtokolja.
Ez a négy cég folyamatosan nyitva áll a terjeszkedésre és rendszeresen felvásárolják a kisebb cégeket, hogy még nagyobb hatalmuk lehessen.
Aztán ott vannak az üdítőitalok, aminek a nagy részét a pepsi co és a coca cola gyártja.
A csokoládék nagy részét pedig a nestlé és mars.
Természetesen a rengeteg márka azt a hatást keltheti, mintha rengeteg különféle cég létezne, de a nap végén a rengeteg profit nagyjából 10 cégi óriásnak a zsebében landol.
Ez a teljes helyzet rendkívül megnehezíti a kisebb cégek versenyben maradásának az esélyét, mivel ezeknél a cégeknél senki sem képes olcsóbban legyártani ezeket a termékeket, így tulajdonképpen senkinek sincs esélye labdába rúgni mellettük.

Extra szűz, vagy mégsem?
Most képzeld a következő helyzetbe magad.
Megpróbálsz egészségesebb életmódra váltani és a mediterrán diétáról hallott jó dolgok tudatában úgy döntesz, hogy a boltban inkább kicsit többet hagysz ott, de megveszed magadnak a jó minőség extra szűz olívaolajat és nem ennek az olcsóbb és rosszabb minőségű változatát.
Nem akarnám a kedvedet elrontani amikor éppen azt gondolod, hogy egészségesebben fogsz élni, de az extra szűz olívaolaj megvásárlásának a pillanatában te is az élelmiszeripar hazugságának dőlnél be.

A sajt, ami nem is sajt
Az üzletekben található tejtermékes sorok csordultig vannak töltve különféle sajtokkal, de az igazság az, hogy ezek nagy részének köze nincs a valódi sajtokhoz.
Az ömlesztett sajtok készítésénél a tejet a nagy élelmiszeripari cégek feldolgozott tejprotein koncentrátummal helyettesítik.
Ez tulajdonképpen annyit jelent, hogy ezeket a termékeket nem lehet sajtnak nevezni és ezért született meg az ömlesztett vagy feldolgozott sajt kifejezés.

Related Post