A podolini kísértet 3/5 – Hangoskönyv H ; Krúdy Gyula

A podolini kísértet 3/5 – Hangoskönyv H ; Krúdy Gyula
Hangoskönyvek a gépi felolvasástól a művészi előadásig széles körben .
Hangoskönyvek, rádiójátékok, hangjátékok. Fantasy, sci-fi, bűnügyi, kaland, romantikus, horror és humoros történetek, regények, novellák, elbeszélések mindenkinek .
Feliratkozott hallgatóink kérésére a könnyebb megkülönböztetés érdekében a cím után feltüntetett ” H ” a humán a ” G ” pedig mindig a gépi felolvasást jelöli .

Krúdy Gyula :
A ​podolini kísértet
Hangoskönyv
Felolvassa : Korompai Vali

E ​rendkívül népszerű, ifjúkori regényét 1900-ban írta Krúdy Gyula. Podolin, melynek sajátos levegője Wart Erzsébet és Prihoda Ancsurka, Kavaczky György és Riminszky Kázmér meg az öreg vak trombitás sorsát meghatározza, nagy szerepet játszott Krúdy Gyula életében és műveiben. E szepességi kisvároska nevét ő rajzolta be a magyar irodalom térképére, bár Krúdy Podolinjának kevés köze van a valóságos kisvároshoz, de annál több az álmokhoz, a csodákhoz, elködlő kísértetekhez és tenyeres-talpas cselédlányokhoz, a Krakkói kalaphoz címzett fogadó rejtélyeihez és szépasszonyok őz-bokájához.Podolin Krúdy tollán a múlt, a csodák városa. A regény hősnőjének, a hajdani óráslány, majd műlovarnő, később férfiruhába öltözött várúrnő, végül pedig eleveneket büntető-jutalmazó kísértet, Wart Erzsébetnek az alakja Jókai és Mikszáth romantikáját idézi, de a regény hangulatát, Krúdy műveinek jellegzetes atmoszférája lengi be.
https://moly.hu/alkotok/krudy-gyula/konyvek

Rádiójátékok : https://www.youtube.com/results?search_query=r%C3%A1di%C3%B3j%C3%A1t%C3%A9k / YouTube /
Hangoskönyvek : https://www.youtube.com/results?search_query=hangosk%C3%B6nyvek&sp=EgIIBA%253D%253D / YouTube /

Ha értesülni szeretnél az új feltöltésekről , akkor kérlek iratkozz fel a csatornára és a feliratkozás gomb mellett megjelenő kis harangra kattintva jelöld be az ” összes ” opciót , így nem maradsz le semmiről.

Legyen szép napod !
Üdvözlettel : Krónika

Írókkal , könyvekkel , sorozatokkal , témakörökkel , kapcsolatos információk : https://moly.hu/

Nézd meg ezt is ! A YouTube friss tartalmai a témában : https://www.youtube.com/results?search_query=hangosk%C3%B6nyv+hum%C3%A1n+g%C3%A9pi />Itt pedig egy lejátszási lista , ahol több mint 2000 színházi előadás található : https://www.youtube.com/playlist?list=PL7WCLuDmshCTPvfwg2I17ooqifPjLE3z7 />A Rádiószínház legfrisebb műsorai pedig itt érhetők el 1 hónapra visszamenőleg : https://mediaklikk.hu/musor/radioszinhaz

#Látássérült
Témakörök :
#Hangoskönyv #Rádiójáték #Hangjáték #Rádiószínház #Színház #Regény #Novella
#Fantasy #Scyfi #Krimi #Kaland #Dráma #Romantikus #Mese és #Ismeretterjesztő #Könyvek ; #Irodalom / #Audiobook /