Thu. May 9th, 2024
Vegán majonéz csicseriborsó levéből | Sokkoló receptek | vegamama

Sziasztok!

Ebben a videóban aquafaba-ból, azaz csicseriborsó konzerv levéből csinálok vegán majonézt. A videóban lévő mennyiségeket megfeleztem, mivel hatalmas mennyiség jött ki belőle.

Recept:
50 gr aquafaba - azaz csicseriborsó konzerv leve (babbal is működik)
1 dl olaj - De érdemes közben nézni, hogy mikor éri el a majonéz azt az állagot, sűrűséget, amire vágytok, ennek függvényében változhat a szükséges mennyiség. Én olívaolajat szoktam használni, de ezzel nagyon karakteres, kesernyés íze lesz a majonéznek, úgyhogy ha a boltihoz hasonló majonéz ízt szeretnétek, akkor mindenképpen valami semlegesebb ízű olajat válasszatok. A bolti majonézek nagyrésze napraforgó olajból készül.
15 gr mustár
negyed/fél citrom leve (ha nem nagyon leveses, akkor mehet fél)
1 kk só
1 kk fekete himalája só (ettől lesz tojásos íze, de abszolút elhagyható, legtöbbször én sem használom)

1 hétig simán eláll, de bevallom, és sokkal (sokkal) tovább is szoktam tárolni. Igaz, nekem nagyon jól hűtő hűtőm van.

INSTAGRAM @vegamamabanana
https://www.instagram.com/vegamamabanana/

Related Post